Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Čitaj između vijesti: Hrvatsko gospodarsko čudo

Ministar gospodarstva Branko Vukelić hvali se brojkama u Vjesniku i kaže kako hrvatsko poduzetništvo strelovito napreduje, što je prepoznao i Bruxelles. Glavni kriterij za takvu ministrovu ocjenu su brojke. Statistika. Bilo bi jasnije da je ministar iznio podatke što točno te brojke znače u realnom svijetu u kojemu građani žive od rada i plaće. Stoga sam izdvojio članak iz Vjesnika i usporedio ga s nedavnim člankom iz Banka magazina, koji također kroz statistiku govori o hrvatskom poduzetništvu.

"Uspjeh je vidljiv prema faktorima koji mjere poduzetničku aktivnost, kao što je TEA indeks kojim se mjeri broj novonastalih tvrtki prema broju stanovnika. Taj koeficijent je u Hrvatskoj 2003. iznosio 3,6, u 2005. - 6,11, a u 2006. godini TEA indeks je dosegnuo 8,58, što je Hrvatsku visoko pozicioniralo u usporedbi s ostalim zemljama, smjestivši je s 42. na 18. mjesto. To je najbolji dokaz da smo pokrenuli poduzetništvo."

Ministar Branko Vukelić u Vjesniku, 16. 02. 2007.

Podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u ponedjeljak otkrivaju kako polovica aktivnih pravnih osoba u Hrvatskoj nema niti jednog zaposlenog. Naime, od 111,1 tisuća aktivnih pravnih osoba njih 55,9 tisuća nije imalo registriranog niti jednog zaposlenog, podaci su DZS za prosinac prošle godine.

Banka.hr, 05. 02. 2007.

Preneseno s flop.blog.hr

Post je objavljen 17.02.2007. u 11:45 sati.