Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/90danapakla

Marketing

Dan 11. - ugljikohidratni dan

Danas smo jeli nešto totalno novo. Nikada do danas nisam jeo kuskus. Kuskus je za neupućene pofurena grubo samljevena pšenica otužnog okusa. Zato se njemu dodaje koješta ne bi li se od njega napravilo nešto jestivo. U našem slučaju smo prema receptu u "the kuharici" dodali dinstane gljive bez luka ali sa ćešnjakom. I to je to. BTW, zna li netko koliko je "dvije šake gljiva" preračunato u SI sustav? Naime, moja šaka može zagrabiti drastično različitu količinu gljiva od, recimo, Arapovićeve šake.
Mislio sam da će 250g gljiva biti dosta.Nakon što je sve bilo gotovo, shvatio sam da sam za nas oboje trebao kupiti pol kile da bi kuskus imao ikakav suvisli okus.
Jedina dobra strana kuskusa je da se "skuha" u 5 minuta. Sve ostalo mu je minus. Možda da se udruži s bilokakvim (samo ne kuhanim) mesom, da bi bio puno bolji doživljaj. Ovako...

Ocjena:3 Nadam se da neću morati ovo jesti baš prečesto.

Savjet dana:
Prije nego kupite neku kuharicu, pogledajte da li su mjere u njoj vama razumljive. Meni su razumljive mjere koje se mogu izvagati. "Dodajte žličicu vegete" je manje neodređeno (ima samo dvije različite veličine žličica u prosječnom kućanstvu) od "Dodajte malo vegete" ili, nedajbože, "dodajte sok jednog limuna". Mislim, postoji limun veličine pingpong loptice i veličine teniske loptice. Postoji limun koji će dati soka da se jedva osjeti u šalici čaja, a postoji i onaj koji da preko deci soka. I sada ti dodaj u jelo ili kolač "sok jednog limuna".
Mislim da u knjizi "Kuhanje za neznalice" postoji konverzijska tablica iz šalica i inih "domaćih" mjera u normalne, ali, na žalost, nije svemoguća i ne uračunava geografsko porijeklo namirnica, te količinu kišnih dana u godini.

Observacija:
Dogodilo se nešto urnebesno čudno. Ja sam inače vrlo mirna osoba, u principu lijena, a sinoć mi se desilo da mi se htjelo trčati. I nisam si mogao pomoći. Otrčao sam malo, dok se nisam smirio. lud
Izgleda da ova dijeta ima zanimljive posljedice na mene. Prvo, izuzetno se dobro osjećam. Drugo, imam puno više energije nego prije. Treće, dobivam želju za rekreacijom - jednostavno imam želju ne biti na jednom mjestu.

Post je objavljen 16.02.2007. u 11:34 sati.