Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Samoubojstvo zbog otetog stanarskog prava

Na adresu CNN Bloga stigao je jedan zanimljiv mail kao reakcija na posljednje „uspjehe“ hrvatskog pravosuđa, samoubojstvo „zaštićenog“ najmoprimca iz Splita, te Horvatinčićevo „umijeće“ brzinskog kupovanja nacionaliziranih nekretnina nad kojima su u tijeku sudski postupci.

Cijenjeno Uredništvo,

Molim Vas da objavite slijedeće pismo, s kojim su se složili i mnogi drugi nositelji stanarskog prava u tzv. privatnim neuseljivim stanovima.

----------------------------------------------------

Stanarsko pravo je zakonito, trajno vlasničko pravo i imovina nositelja tog prava. Stanarsko pravo u našim (tzv. privatnim neuseljivim) stanovima NIJE ukinuto odredbama Zakona o najmu stanova (iz 1996. god.), jer je to ukidanje NIŠTAVNO po Aneksu G međunarodnog Ugovora o pitanjima sukcesije. Po tom ugovoru, koji je jači od zakona, ništavan je i nevažeći svaki prisilni prijenos prava na imovinu, koji je izvršen nakon 1990. god. [čl 2.(1)(b)], te se moraju poštivati svi ugovori koje su građani zaključili do 31. prosinca 1990. godine [čl.2.(2)]. Drugim riječima, ništavne su zakonske odredbe o oduzimanju naše imovine (t.j. stanarskog prava), te se moraju poštovati naši ugovori kojima smo trajno stekli to pravo.

Odredba o ukidanju našeg stanarskog prava je diskriminacijska, pljačkaška, zločinačka zakonska odredba, koja se ne može usporediti s ničim drugim, nego samo s rasnim, nacističkim, fašističkim, staljinističkim i sličnim zakonima i zlodjelima.

Iz novina su poznati slučajevi maltretiranja nositelja s. p. od strane sudova i države, presudama o deložacijama i sl., donesenim na temelju Zakona o najmu stanova. Jedna od tih osoba nedavno si je oduzela život (Dragomir Zehetner, u Splitu, prema Jutarnjem listu od 1. II. 2007., str.7.)!

Po Zakonu o sudovima (čl. 52.) predsjednik Vrhovnog suda RH priseže, da će se pridržavati Ustava i zakona, te štititi slobode i prava čovjeka. Po čl. 134. istog zakona, sudac porotnik također priseže da će se pridržavati Ustava i zakona.

Prisežu li i ostali suci da će se pridržavati USTAVA, a ne samo zakona? Bez obzira na prisegu, smatraju li oni, da se Ustav njih ne tiče, te da smiju kršiti ljudska prava zasnivajući svoje presude na apsurdnim zakonskim odredbama i odlukama Ustavnog suda, koje su OČITO protivne Ustavu i Aneksu G?!

Ako je neki sudac u Hitlerovoj Njemačkoj presudio, na temelju tadašnjih rasnih zakona, da se Židovi šalju u logore te da im se oduzme imovina, bi li on, nakon drugog svjetskog rata, bio oslobođen odgovornosti i krivnje, jer, navodno, "on je samo primjenjivao važeće zakone"?

Gospodo suci, razmislite o svojoj odgovornosti za svjesno kršenje Ustava, Aneksa G, i naših ljudskih prava! Ne vjerujemo vam, ako se pravite da ne znate ili ne shvaćate, da su neke (gore spomenute) odredbe Zakona o najmu stanova i neke odluke Ustavnog i Europskog suda protivne Ustavu RH i međunarodnim ugovorima.

dr. med. Branko Sorić, Zagreb


Post je objavljen 16.02.2007. u 09:29 sati.