Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nba

Marketing

THE COMEBACK Hrvatske Košarkaške Lige na Velika Vrata...i Male Ekrane??...VIVA LAS VEGAS: JJohnson IN, ZRandolph OUT...



NAJBOLJE NOĆAŠNJE AKCIJE (15/01/07)..


Udruženje košarkaških prvoligaša za jedinstvenu Prvu ligu


ZADAR - U Zadru je održan sastanak Udruženja klubova A-1 muške hrvatske košarkaške lige s glavnom temom rasprave prijedloga za osnivanje jedinstvene prve hrvatske košarkaške lige uz sudjelovanje klubova koji participiraju u NLB ligi.

Sastanku su se odazvali tek Zadar, Cibona, Borik Puntamika, Dubrava i Cedevita.

Od nazočnih predstavnika tek se Zadar očitovao protiv prijedloga udruge za jedinstvenom, sponzoriranom i besplatnom ligom od početka sezone, bez sudjelovanja hrvatskih predstavnika u ULEB kupu i Euroligi, što je u ovom trenutku tek Cibona.

"Pismeno su se za ovaj prijedlog očitovali Alkar, Osijek 2006 i Split CO, dok do sada nemamo odgovor Šibenika, Kvarnera NR, Svjetlosti, Dubrovnika i Zagreba", izvijestio je na konferenciji za novinare predsjednik Udruženja Ninoslav Brčić.


VINCE CARTER'S REACTION TO MVP CHANTS FOR CB4 (FEB. 14/07)..

Image Hosted by ImageShack.us

"S obzirom da su se na našem prošlom sastanku svi aktualni A-1 ligaši očitovali za jedinstvenu ligu, uz protivljenje regionalnih ligaša, ohrabruje da su sada za prijedlog Cibona i Split CO", kazao je Brčić dodajući: "Vjerujem da ćemo u slijedećih 8 dana dobiti očitovanja preostalih klubova kako bi prijedlog uputili HKS-u".


Direktor Zadra Jure Košta protivljenje prijedlogu obrazložio je željom da deklarativno svi klubovi u Hrvatskoj igraju jedinstvenu ligu, uključujući i Cibonu.

Predsjednik Brčić, ujedno čelnik Cedevite, istaknuo je da će ukoliko prijedlog bude odbijen, od strane HKS-a, Cedevita u slučaju plasmana u NLB ligu slijedeće sezone, HKS-u poslati molbu da igra i hrvatsko prvenstvo.


HOKIES WIN IN THE DEAN DOME..

Na krnjem sastanku predloženo je i da se četvrtfinale hrvatskog kupa igra značajno prije final four turnira, te da se vrati bodovanje ULEB-a za hrvatski kup, koje je ove sezone ukinuto.

Predloženo je i osnivanje jedinstvene kadetske i juniorske hrvatske lige.

Zatražen je i novi sustav javnog delegiranja sudaca za utakmice, kao i mogućnost da prvoligaši u budućnosti sami vode A-1 ligu, po uzoru na ULEB i regionalnu ligu.

HINA



Post je objavljen 15.02.2007. u 07:51 sati.