Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

NATJEČAJ ZA 2. LEGENDFEST U PIĆNU



OTVOREN NATJECAJ ZA PREDSTAVE KOJE CEMO OVOGA LJETA GLEDATI NA 2. LEGENDFESTU U PICNU


Svijet istarskih legendi, mitova i prica

Prvi Legendfest odrzan je 29. i 30. srpnja prosle godine, a drugo je izdanje Legendfesta najavljeno za 28., 29. i 30. srpnja, a kako bi do data sve bilo spremno, organizatori vec sada pozivaju kazalista, kazalisne druzine, nacionalne kuce, kazalisne udruge i druge da se za
sudjelovanje na festivalu.


I ove godine ce srednovjekovni istarski gradic Picanu »okupirati« divovi, strige, gusari, vile, Mlecani, carevi i biskupi i brojna druga fantasticna bica. Naime, zagrebacka udruga »Val
kulture«, uz potporu Istarske zupanije, opcine Pican, Hrvatske turisticke zajednice i drugih pokrovitelja i sponzora, i ovog ce ljeta organizirati Legendfest - festival legendi, mitova i prica Istre. Bit ce to drugi po redu festival na kojemu ce biti rijeci o autohtonom legendama i mitskim pricama, a brojna ce se djeca moci i sama okusati u kazalisnim predstavama.

Sto nas ceka u Picnu?

Za trajanja festivala Grad Pican obucen je u stare istarske tkanine, stanovnici su istarskoj nosnji, a ne nedostaje ni autohtonih specijaliteta i podsjetnika na bogatu povijesnu bastinu.
Picnom hodaju divovi, strige, gusari, vile, Mlecani, carevi, biskupi...., a svaki prostor, prazna kuca, livada ili trg ispunjeni su malim sadrzajima kao, npr. pjesnicima koji recitiraju, pripovjedacima, malim narodnim skecevima i predstavama.
Centralni projekti, odnosno predstave (istarske tematike, price, legende) odvijaju se na glavnoj pozornici na otvorenom, a ono sto djecu posebno veseli, jest mogucnost sudjelovanja u radionicama i sudjelovanje u izvodenju predstave koju pripremaju uz strucnog voditelja.
Ove se radionice odvijaju tijekom cijelog dana.

Cilj i svrha festivala je popunjavanje kulturno-umjetnicke ponude Istre i ozivljavanje grada Picna, a posjetiteljima se pruza mogucnost da u izvornom ambijentu nauce ponesto o Istri, obicajima,legendama, pricama i dobro se zabave.
Prvi Legendfest odrzan je 29. i 30. srpnja prosle godine, a drugo je izdanje Legendfesta najavljeno za 28., 29. i 30. srpnja, a kako bi do tada sve bilo spremno, organizatori vec sada pozivaju kazalista, kazalisne druzine, nacionalne kuce, kazalisne udruge i druge da se za sudjelovanje na festivalu i to najkasnije do 15. ozujka 2007. godine.
Prijave je potrebno poslati na adresu Kulturnog centra Kalvarija (Kalvarija 8, 51000 Rijeka - s napomenom »Za 2. Legenfest«), a one trebaju sadrzavati video ili DVD zapis te dodatno objasnjenje o sadrzaju predstave ili performancea. Za sve dodatne informacije, najbolje je nazvati na 051 375 866, 091 253 8991 ili poslati e-mail na ri.teatar@ri.t-com.hr. Koje cemo predstave gledati u Picnu ovoga ljeta, znat ce se vec u svibnju ove godine, no na njihovo cemo uprizorenje na trgovima Picna morati pricekati do
konca srpnja...
K. K.




Post je objavljen 15.02.2007. u 08:14 sati.