Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/misakvecernji

Marketing

GENI, RIJEČI, NAMJERE...JOŠ KOJA O UMREŽENOM SVEMIRU


Uopće nije nova zamisao da se naše tijelo može programirati jezikom, riječima i mislima.

A evo i znanstvenog objašnjenja i dokaza, koji su pribavljena ruskim istraživanjima. Biofizičar i molekularni biolog Pjotr Garjajev i njegovi suradnici proučavali su onih 90 posto takozvane «otpadne DNK», u uvjerenju da priroda nije glupa i da se ne razbacuje. Ustanovili su da DNK nije odgovorna samo za izgradnju našeg tijela, već služi i za spremanje informacija te za komunikaciju. DNK je organski supervodič koji može raditi pri normalnoj tjelesnoj tempretauri, a svi supervodiči su u stanju pohranjivati svjetlost i informacije. Na neki način DNK stvara čudne uzorke u vakuumu. Prema nekim interpretacijama, tako se stvaraju male crvotočine – tuneli koji povezuju različita mjesta u svemiru.

Njihovi kolege, ruski lingvisti, već su prije otkrili da genetski kod prividno beskorisnih 90 posto DNK slijedi ista pravila kao i ljudski jezici. Uspoređivanjem pravila sintakse, semantike i gramatike otkrili su da baze DNK slijede običnu gramatiku i imaju zadana pravila, baš poput jezika. Iz toga slijedi da se ljudski jezici nisu pojavili slučajno, nego su odraz naslijeđene DNK.

Na to se nadovezalo istraživanje vibracijskog ponašanja DNK koje je radio Pjotr Gargajev sa suradnicima. Oni su uspjeli modulirati određene frekvencijske obrasce na lasersku zraku i njome djelovati na frekvenciju DNK, a time i na same genetske informacije. A budući da su osnovna struktura parova baza u DNK i jezika iste, nikakvo DNK dekodiranje nikad nije niti bilo potrebno. Za moduliranje laserske zrake koristile su se riječi ili rečenice.

Živa DNK reagira na jezikom modulirane laserske zrake, pa i na radio-valove, ako su posrijedi prave frekvencije. To konačno znanstveno objašnjava zašto afirmacije, autogeni trening i hipnoze mogu imati toliko jak utjecaj na ljude i njihova tijela. To je samo zato jer DNK potpuno prirodno reagira na jezik.

I dok zapadni istraživači izrezuju pojedine gene iz DNK-lanaca i ubacuju ih drugdje, Rusi rade na popravljanju genetskih defekata kroz prikladno modulirane radijske i svjetlosne frekvencije. Garjajev je dosad uspio snimiti informacijske uzorke određene DNK i prenijeti je na drugu, čime su stanice reprogamirali na drugi genom. Tako su embrij žabe preobrazili u embrij daždevnjaka samo emitiranjem informacijskih uzoraka DNK, bez ikakvih popratnih pojava ili disharmonija do kojih dolazi kad se geni izrezuju i ubacuju u lance.To u prijevodu znači da se umjesto, možemo reći, grube i arhaične metode izrezivanja gena s puno opasnih posljedica, primjenom vibracija i jezika može utjecati na naš DNK.

Pjesnički rečeno, ali ipak doslovno: to znači da sve što jesmo, što mislimo da jesmo ili što su nas uvjeravali da jesmo zbog naslijeđivanja određenih gena, možemo mijenjati sami, vlastitim riječima ili mislima.

Kao potvrdu ovome, dodajmo ovom još i podatak da je organski kemičar David Hamilton pronašao oko 500 znanstvenih radova iz akademskih časopisa glavne struje koji izravno govore o učinku koji misli, osjećaji i vjera imaju na tjelesne sustave. Iako će te tek malobrojni suprotstaviti ideji da pozitivan stav može ubrzati proces ozdravljenja, Hamilton tvrdi da emocije, poput sreće, mogu izmijeniti i samu DNK.

Uostalom, Eric Kandel, jedan od dobitnika Nobelove nagrade za medicinu 2000. godine, napravio je pionirski rad u istraživanju načina na koji društveni utjecaji mogu uključivati ili isključivati gene. Kandelov je zaključak da na genetske razlike između ljudi utječe društvo i uvjetovanje, a ne naslijeđeni genetski ustroj roditelja. Odjednom, upozorenje koje su nam mame govorile - da pazimo da nas društvo ne pokvari - dobiva doslovno značenje.

Nema više opravdanja - jer ne vladaju geni nama, nego možemo mi njima.

Ako želimo.



Post je objavljen 13.02.2007. u 20:18 sati.