Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cartmann

Marketing

Dobit INE za 2006. - 831 milijun kuna

Iako revidirana konsolidirana financijska izvješća za 2006. godinu još nisu dostupna, temeljeno na nerevidiranim financijskim informacijama, konsolidirana dobit INA Grupe za 2006. godinu iznosi 831 milijuna HRK.

Revidirane konsolidirane financijske informacije bit će sadržane u revidiranom godišnjem izvješću INA Grupe, dostupnom 30. ožujka 2007. godine, kao što je prethodno najavljeno.


Iako izvješće još nije prošlo zakonom obveznu reviziju (nije revidirano), za očekivati je da neće biti promjena te da će iznositi dobit za 2006. godinu iznositi 831 milijun kuna, što je manje nego prošle godine kad je dobit iznosila 885 milijuna kuna, ali je u skladu s predviđanjem iz prospekta INE (.pdf - 2.5mb) objavljenog prije IPO-a.





Sad kad imamo podatak o dobiti INE za 2006. godinu, odnosno EPS, možemo izračunati P/E i usporediti ga s sličnim kompanijama u regiji i svijetu.





Kao što možemo vidjeti INA je značajno precijenjena u usporedbi s konkurentima u regiji i svijetu, ali činjenica da bi INA vrlo brzo mogla biti meta preuzimanja opravdava tako visoku cijenu, s realnim pokazateljima da bi mogla porasti još više.

Ipak, ako realno sagledamo pokazatelje mislim da INA neće rasti preko 3500kn u 2007. godini, usprkos već spomenutim pozitivnim očekivanjima.

ps. ne znam što se ovo događa s blog.hr-om, svaki tjedan ima prekid u radu zbog "nadograđivanja servera", a svaki tjedan radi sve lošije i lošije tj. sporije. Cijelo popodne tako reći nisam mogao napisati komentar, kad sam ga konačno napisao i kliknuo objavi gledao sam u "pijesak" 5 min i skužio da nema svrhe već zatvorio blog.hr. mad Ni tipka spremi nije funkcionirala. Ok, ima mnogo posjetitelja, zagušenje je veliko itd.., ali ovo više zaista nema smisla, portal je postao neupotrebljiv. headbang



Post je objavljen 12.02.2007. u 21:23 sati.