Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

INDIGO DIJETE - BOJKO

Borivoj Bukva
-------------
SUSRET STARIH POZNANIKA
---------------------------------




Dva Bojka, osamnaestomjesecni Piekutovski Bojko i Borivoj Bukva - Bojko u Rijeci mjeseca sijecnja 2007. godine.
Foto: Trezezbor Piekutovski - Bonk



Prihvativsi sve modalitete i pravila u odgoju djeteta te njihovu specificnost, s velikom ljubavlju razumijem potrebu roditelja da im dijete uziva u njihovom narucju i utocistu, i jednoga dana kad nas ne bude prisutnima i da se brinemo o njima, da smo svijesni da ce nase dijete blagoslovom Neba, biti zbrinuto i na sigurnom, naci svoje mjesto pod suncem.

Stara mudrost kaze da je za svako dijete, tako i za odrasla covjeka negdje komadic neba na zemlji.
Pozelimo si Nebesku Ljubav, i hrabrost vecernjeg sunca na zalasku, da bi se unatoc svemu izjutra probilo i zasijalo iznad svih nedaca ovoga svijeta. Iz tame na svjetlo dana, tako u nizu inkarnacija eonima, krecuci se i hrabro krocuci kroz sve zivotne nedace, mi ne posustajemo, a ako i padnemo na koljena, dizemo se i krecemo dalje.

Putnikom na Putu potreba je biti i tako se postaviti, u svim zivotnim prilikama koje se pred nas postavljaju. Neprekidno kretanje vjecni je zakon zivota. Postoje dan i noc. Postoje istodobno ali na
suprotnim stranama stvarnosti. Vjecno svjetlo nije vidljivo nama, smrtnim ocima. Ono ispunjava beskraj.

Drzeci u narucju osamnestmjesecnog Bojka vratio sam se u ranu mladost, i dozivio poistovjecenje i trenutak prolaznosti i radosti, u susretu sa znatizeljnom i ispitivackim pogledom malenog Bojka. Bez imalo straha jer nije u narucju oca ili majke, Bojko me ispitivacki promatrao dok sam ja prizeljkivao da me cupne po bradi... Oprez iznad svega bio je prisutan spram starijem Bojku, nakon ne vise od pola sata poznanstva. Na opce iznenadjenje majke Kornelije i oca Bonka, Bojko se nije nista protivio i godilo mu je prisustvo u mome narucju. Bio je to susret starih dobrih znanaca, dok ja naslutio sam sve to u Bojkovom pogledu, i njegovim plavim lijepim krupnim djecjim ocima.

Do ponovnog susreta, pozdrav mom dragom Bojku. Drugi put mozda doznam nesto vise. Zasigurno, Bojko sve ce mi ispricati...



U Rijeci, 25.01.2007. Borivoj Bukva



Post je objavljen 12.02.2007. u 07:11 sati.