Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Sulude provokacije pseudo-zelenih

Tekst priopćenja, kojeg smo jučer ujutro poslali medijima:

Stranka Zeleni za Zagreb (uskoro: Zelena stranka Hrvatske) s gnušanjem odbacuje i osuđuje prijedlog stranke "Zeleni Hrvatske" (sa sjedištem u Osijeku) da se oboljelima od PTSP-a zabrani obavljanje političkih dužnosti u tijelima predstavničke i izvršne vlasti. Prijedlog je u sukobu sa hrvatskim zakonima i svjetskim normama ljudskih prava, te u suprotnosti sa načelima solidarnosti i potpore, za koje se zalaže zeleni politički pokret u Hrvatskoj, Europi i svijetu.

Posttraumatski stresni poremećaj je stanje uzrokovano ratnom traumom, koje se može poboljšati osobnim naporima, psihološkom pomoći i potporom okoline. Neka ograničenja za oboljele od PTSP-a su shvatljiva (nošenje oružja), ali ne i kršenje osnovnih prava građana da bira i bude biran. Raznim "malverzacijama" podložni su oni koji imaju moralni, a ne zdravstveni poremećaj.

Programska načela Zelenih za Zagreb osnovana su na temeljnim načelima Europske zelene stranke i na Globalnoj zelenoj povelji. Ona uključuju, između ostalog: "Poštovanje dostojanstva, poticanje samoodređenja i osobnog rasta svakog ljudskog bića.", "Jednaka prava i mogućnosti za sve", te "Podrška svim manjinama, svima s posebnim potrebama, svima društveno marginaliziranima i isključenima"


Riječ je o članku objavljenom u Jutarnjem listu, koji je izazvao lavinu komentara na mrežnom sjedištu "Jutarnjem". Nema se, zaista, što za dodati!

Post je objavljen 11.02.2007. u 00:49 sati.