Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vilenjak

Marketing

U snu san

Inspektorica Scully i ja smo, u jednoj od naših magičnih avantura, radili na projektu mjesečnika za čuda i misterije. Napravili smo dvije gotovo potpune makete (64 stranice, A4, fini papir).

Na naslovnoj strani prve bili su krpelji-ljudožderi koje su u UNPA zonu u istočnoj slavoniji donijeli crnci iz belgijskog Konga. Dobro, to je još imalo nekog smisla, ali druga je maketa bila sasvim blesava: po zagovoru Astrologa na njenu smo naslovnicu stavili Poltergeist koji prijeti Mliječnom Tajkunu u njegovoj namjeri da kupi vilu Okrugljak.

Prije nego što su financijeri odustali, činilo nam se da će projekt doista ugledati svjetlo dana: naročito su nas ohrabrile reklame objavljene u 'Slobodnoj'. Datum za ulazak u tiskaru se bližio, a Astrolog nikako da napiše glavnu temu. Više ga je zabavljalo dorađivati svoju fantatiju u seksualnim orgijama hrvatskih tajkunica. Već sam shvatio da on zapravo ne zna kako razraditi tu svoju himeričnu ideju, ali Scully je bila neumoljiva. Jednog poslijepodneva se izvikala na njega i poslala ga van iz redakcije da pronađe još podataka i napiše priču.

Siroti se Astrolog, ljubimac boginje zabune Eris, naprosto zaputio ka vili Okrugljak, kao da je riječ o pravom novinarskom zadatku. Pokucao je na vrata i svojim komičnim baritonom, nakon uvodnog razgovora o psu, zapitao staricu je li istina da Mliječni Tajkun kupuje vilu. (Taj je podatak, kao i cijela priča, do tada postojao samo u njegovoj bujnoj mašti).

- Pa, ne znam sinko, čitala sam u novinama da da. A ako novine pišu, valjda je to tako. Javiću se ja njemu..

Astrolog se s osmijehom od uha do uha vratio u redakciju. Imamo potvrdu! Kad smo shvatili da ta potvrda zapravo dolazi iz reklame sa fiktivnom naslovnicom objavljene u Slobodnoj, zamrli smo od smijeha. Ali, ko nas jebe, ohrabrili smo ga da napiše priču. Magazin, usprkos njegovom trudu, nikad nije izašao...

... Ali se baba javila Mliječnom Tajkunu i prodala mu vilu.

Godinu dana kasnije, u njenom su dvorištu nađeni ostaci svježe pokopanih leševa iz drugog svjetskog rata.

Post je objavljen 11.02.2007. u 14:35 sati.