Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tajnepasa

Marketing

bull terijeri


James Hinks iz Birminghama u Engleskoj stvorio je Bullterriera želeći dobiti najboljeg psa za borbu. Najviše je volio bijele Bullterriere i oni su postali, a i danas su, moderni pratioci. Hinks je nehotice uzrokovao pojavljivanje mnogih zdravstvenih problema, koji se kod drugih Bullterriera mnogo rjeđe javljaju.

Bullterrier je bio uzgajan zadnjih 100 godina da bi se dobila životinja kakvu danas poznajemo dobrog temperamenta, na glasu po svojoj Ijubaznosti prema Ijudima i blagosti sa djecom. Često zvan i Engleski bullterrier, po zemlji svoga porijekla, on poput pravog Britanca predstavlja lik gentlemana među ostalim psima -ponosan, strpljiv, odan i sa sjajem u oku. Njegov karakter jednostavno ga ne svrstsrva u pse pogodne za borilački ring, bez obzira na izuzetne facijalne karakteristike koje ga čine pogodnim za takova zastrašujuća djelovanja.

Temperament bullterriera je takav da će on trpjeti znatne količine provokacija prije negoli uzvrati milo za drago - suviše spora za borilačku družinu. On po svom prirodnom oblikovanju jednostavno nije napadačka životinja. Bullterrier je najsretniji kada potpuno sudjeluje u obiteljskim aktivnostima i uživa u dječjem društvu. Bulltierrier potječe od više pasa. U selekciji su se koristili staroengleski bijeli terrier, fox terrier kratke dlake, buldog, pa čak ima i kontroverzije o učešću dalmatinskih pasa u tim križanjima radi dobivanja pigmentacije. Bullterrier je mirna pasmina koja voli ljude. Također je manje od prosjeka sklon ujedanju, no kada ugrize, nastaje znatna ozljeda, jer teško otpušta vilicu.
Vjeran i voli svoju ljudsku obitelj. Zaigrane i nestašan. Može biti agresivan prema drugim psima. Usprkos svom grubom izgledu, ovaj pas je prijateljski i osječajan pratilac. Mora redovito vježbati da zadrži mišičav izgled.

Posvetimo li mu dovoljno pažnje u vidu igranja, izleta, Ijubavi, ali i održavajući čvrstu disciplinu, dobit ćemo psa dobrog karaktera i naravi. Bullterrier se rijetko boji i nikad nije potpuno prestrašen, pa se zbog toga možemo u potpunosti osloniti na njega i s pouzdanjem ga ostaviti s djecom. Gotovo je neosjetiv na bol, pa može podnijeti razna maltretiranja od strane djece.

Očekivana životna dob od 11 do 13 godina







Post je objavljen 10.02.2007. u 20:47 sati.