Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/kamenizg

Marketing

Donacija računala za djecu u Zajezdi

Image Hosted by ImageShack.us

Štićenicima Centra za odgoj i obrazovanje «Zajezda» u srijedu 07.02. 2007. godine, uručena je vrijedna donacija sedam računala i stolova za računala, za njihovu novootvorenu informatičku radionicu. Riječ je o zajedničkoj donaciji Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Računalne radionice «Svi smo protiv» iz Zagreba.
Računala su iz donacije Zagrebačke banke koje su volonteri Udruge «Svi smo protiv» doradili i računala prilagodili djeci s posebnim potrebama. Otvaranju informatičke radionice prisustvovali su: državna tajnica u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi Dorica Nikolić, dožupan Krapinsko Zagorske županije dr. Davor Gredičak, voditelj poslovnice Zagrebačke banke u Zlataru Krešimir Šuti i predsjednik Računalne radionice «Svi smo protiv» Mladen Plazibat.

Image Hosted by ImageShack.us

Nakon otvaranja računalne igraonice, prisutne predstavnike medija i uvažene goste ravnateljica Centra Kata Vičić pozvala je na obilazak centra «Zajezda» i priredbu koju su pripremili odgajatelji i profesori Centra sa svojim štićenicima. Predstavnik Zagrebačke banke gosp. Krešimir Šuti je ovom prigodom podsjetio kako Zagrebačka banka podupire humanitarne projekte kroz natječaje za donacije, i uvijek će podržati vrijedne inicijative iz područja humanitarnog djelovanja te brige o djeci i mladima. Stoga se Zagrebačka banka rado uključila u projekt «Darujmo im prozor u svijet – tisuću računala na dar» i na ovaj način djeci u centru «Zajezda» pomogli u razvoju svojih talenata. Državna tajnica Dorica Nikolić se domaćinima i uzvanicima obratila prigodnim riječima i istaknula da je Ministarstvo ovom donacijom u suradnji s Udrugom «Svi smo protiv» pružila mogućnost štićenicima da ne budu uskraćeni za informatičku pismenost koja se danas traži, nego da uče, rade i igraju se na računalima koja su im darovana, kako i sama akcija kaže «Darujmo im prozor u svijet – tisuću računala na dar». Na kraju se zahvalila na trudu odgajateljima, profesorima i štićenicima na prelijepom umjetničkom programu.

Image Hosted by ImageShack.us

Računalna radionica «Svi smo protiv» ovom donacijom dosegla je brojku od 1107 darovanih računala.Post je objavljen 08.02.2007. u 13:34 sati.