Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ramboa

Marketing

Finale

Dobro večer poštovani čitaoci!!
Javljamo se neposredno prije početka finalne utakmice Svjetskog međugradskog prvenstva u rukometu za dužnosnike lokalnih vlasti u kojoj će se sastati,sasvim neočekivano,reprezentacija našeg Grada,koja je na iznenađenje svih uspijela doći do same završnice i to onom dramatičnom jučerašnjom utakmicom,koja je,sjećate se, završila 2 naprema 1 za našu momčad i to nakon infarktnih izvođenja sedmeraca. Da podsjetim one koji nisu gledali tu šokantnu završnicu,da je nakon regularnog toka utakmica završena rezultatom 0:0,a prilikom izviđenja sedmeraca za nas je gol postigao fantastični Toma R.,prekrasnim udarcem lijeve noge,te jedan gledatelj koji je iskoristio nepažnju sudaca i prevario protivničkog vratara,što je dokaz da je publika na našoj strani.
Sa druge strane očekuje nas neugodan protivnik,ekipa Gradskih vlasti grada Ušurswahala,iz Papue Nove Gvineje,koja je u polufinalu sa 129 : 2,savladala naše susjede,slovence,preciznije Gradsko poglavarstvo grada Mariborja.
No prije samog početka utakmice,zavirimo malo na našu klupu i čujmo kakvu je taktiku za ovaj meč pripremio naš izbornik,g. Zastupnik.
- g.Zastupnik: Ajmo dečki,AJMO!! ...jesmo svi tuj?...jen,dva,tri...kadi je Toma?
- Toma R: Tuj sam g.Zastupniče,tuj sam.
- g.Zastupnik: Joj,Toma. Kaj si sad našal farbat tu klupu? Pusti to i dojdi simo.
- Toma R: Koji Simo? Simo Šeks? G.Zastupniče,Simo ni došal danas.
- g.Zastupnik: Dojdi tuj kad ti velim.
- Toma R: Evo me na.
- g.Zastupnik: Dakle dečki igraćemo obranu šest-nula,i to...
- Toma R: G.Zastupniče,kako ste uspili sredit da već vodimo sa šest - nula? Nis znal da i tote imate veze.
- g.Zastupnik: Ma muči beno,to se tako veli za obranu: šest-nula. Mirko - ti ćeš branit, samo zemi pendrek sa sobum. Krila - Toma,ti si levo, Jose ti desno...
- Toma R: Zač ja uvik levo? Kaj će mi narod reć kad dojdem doma,da sam kamuflirani levičar.
- g.Zastupnik: Toma ne seri i muči.Kad ja velim levo,onda levo jel jasno?
- Toma R: Je, gospon Zastupniče! Jasno ko suza! Daklem ja sam levo,ću,levo ću i nema problemi.
- g.Zastupnik: Srednjeg će zet Gradonačelnik,jer njega ima. Bekovi će bit Miladin i Ivek, a onega kaj leta po crti,tega će škopit drugi Ivek. Jel to sad jasno?
- Svi: JASNO G. ZASTUPNIČE!!!
- g.Zastupnik: Onda ajmo,kaj se čeka? Idemo,idemo... IDEMO !!!
- Toma R: Kaj već idemo? Pa kaj nećemo igrat? A,dobro. Ja ode.
- g.Zastupnik: TOMAAA !!! Kamo ćeš ti?
- Toma R: Pa kaj niste rekli da idemo g.Zastupniče? Pa sam ja mislil...ono...znate...da se ide doma..
- g.Zastupnik: Nemoj ti niš mislit.Nisi ti tuj da misliš. Idemo,idemo znači da idemo igrat,a ne doma.Nejdemo doma !
- Toma R: Aaa, znam ja i tu gospon Zastupniče:
Nejdemo doma jer još je ranoooo
nejdemo doma do sutra rano
ćiribilibela Mare moja,ćiribilibela Mare moja, ooodoooh...

-g.Zastupnik: Joooj, kega mi moremo dobit,sa ovakuvim smlatami?

I evo dragi čitaoci kao što ste i sami mogli primjetiti u našem timu vlada sklad i harmonija, i nijedan suparnik nije siguran u pobjedu protiv ovakve veličanstvene sloge i mudrosti. No prije nego što suci daju znak za početak utakmice, epepe iz našeg studija.

Epepe,epepe,epepe...

Evo nas nazad upravo kad počinje susret.Naši imaju prvi napad i poželimo im sreću.Kao što znate naša eipa nosi populani naziv "Drveni",po ugledu na naše najbolje selekcije "Vatrenih" i "Paklenih",pa sretno Drveni.Pozlatilo vam se.
Utakmica je počela,Gradonačelnik čuva loptu,što je taktički vrlo mudar potez da se izmori protivnik...izvrsno dodavanje do našeg vratara Mirka,ovaj vraća Gradonačelniku i ... i ... što su suci svirali?...Knock out?...Koraci?...Probijanje?...Faul u napadu? ... Prestup?...izgleda sve to. Lopta za ekipu Ušurswahala,koja hitro kreće u napad i GOOL.Nažalost gol. Gubimo,ali utakmica je tek počela.Ponovo Gradonačelnik ima loptu i griješi...kontra.. i GOOL. Naši se za sad dobro drže,kreću u novi napad,ali ...šta je sad? - Time out!...tako je .Naš izbornik je zvao time out,što je vrlo mudra odluka,prije svega da se prekine protivnički niz i da odmori naše igrače..Evo nakon 14 sekundi utakmice,pri rezultatu 2:0 za protivnika, prvi time out,pa čujmo što naš izbornik ima za savjetovati svoje igrače...

-g.Zastupnik: Dobro je dečki imamo ih.Niš nam nemoru. Gradonačelniče,ti bi se trebal malo brže kretat u napadu,znaš ono,kaj Balić- levo,desno,levo i op - gol.Kaj je to tako teško?
- Gradonačelnik: Uf,uf...uf,uf...uf,uf...
-g.Zastupnik: Mirko,koristi taj pendrek,kaj čekaš? Projt će baba s kolači i kaj ćeš onda? Jose ti moraš brže u kontru. Vidil si kako je Toma letil po terenu,Toma je bil sad gori, sad doli,bil je najbolji,to se traži...
- Toma R: Ma malo mi se pripišalo g.Zastupniče,pa sam letil da me projde. Kad mi Gradonačelnik ni dal da projdem do zahoda prije utakmice,jer se bojal da se neću znat vrnit.
- g.Zastupnik: Dobro je Toma,samo tako.Onda, zapamtite kaj sam rekal;U rikverc,pa po gasu. To sam ja naučil od našeg Premijera,tako se vodi politika,a kaj je utakmica nego politika,kaj ne? Onda ZNA SE; U rikverc, pa po gasu! Jel to jasno ?
- Svi: JASNO G. ZASTUPNIČE!!!
- g.Zastupnik: Ajmo sad!

Minuta odmora je prošla,poštovani čitaoci.Naši se vraćaju na teren, Gradonačelnik uzima loptu,dodaje do....o ne,ne Gradonačelniče,..protivnik ponovo u kontri. GOOL.Ima još šanse,nije sve gotovo.Krećemo sa centra po četvrti put večeras. Sada je Miladin preuzeo odgovornost na sebe i on uzima loptu,vidi se tu timski rad naše momčadi, Miladin puca...ali ne tamo Miladine !!! ..ne tamo i GOOL! autogol Miladina.I ponovo time-out,22 sekunde nakon početka utakmice drugi time-out,ponovo je naš mudri izbornik uvidio da nešto mora mijenjati u taktici,prije nego postane kasno,pa poslušajmo ga.

- g.Zastupnik: Dečki ovo vako više nejde.Nešto moramo minjat.Toma, ti znaš sa strujom?
- Toma R: Znam g.Zastupniče,ja sam dugo godin delal kaj elektr....
- g.Zastupnik: Dobro Toma.Ti sad projdi i najdi kadi su osigurači,pa to sjebi,tako da se prekine utakmica.A onda ćemo mi ovim dat po tamburi.
- Toma R: More. Ma kako ste se samo tega sitili,da mi je znat? Odo ja.
- g.Zastupnik: A mi ćemo sad zadržavat loptu dok Toma ne napravi svoje.Ajmo sad!!

Gotov je i ovaj time-out.Naši se vraćaju na teren,ali...čini mi se u oslabljenom sastavu...da,da tako je,naši se vraćaju bez Tome R, svi u dvorani su malo začuđeni,ali vjerujmo našem izborniku,jer on zna šta čini.Naši kreću sa centra,Gradonačelnik ponovo uzima loptu i ...i...šta se dešava u dvorani,nestalo je struje poštovani čitaoci i zavladao je potpuni mrak.U dvorani je totalni muk,jedino se čuje neko stenjanje i zapomaganje sa protivničke strane igrališta.Nemogu vam sa sigurnošću reći o čemu se radi,ali čini mi se da našima puno bolje ide u mraku.Ne preostaje nam ništa drugo nego da se veselimo ovom mraku,i da se pomolimo da niko ne upali svijetlo,jer našima ide odlično...

Kraj.


Post je objavljen 04.02.2007. u 16:30 sati.