Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/harrypottercro

Marketing

Maaalo duži post :)

Evo ovako, ja bih se najprije ispricao svima vama koje sam razocarao, ali doista sam bio sprijecen.
200 komentara cinilo mi se dosta i mislio sam da cu u tom periodu uspijeti naci sve sto vas zanima, kad ono, Boze moj 200-ti komentar bio je napisan prije nego sto sam ocekivao, a ja nisam imao dovoljno elemenata za moj post. Brzo sam se bacio na posao i sve lijepo zavrsio, no ,kad sam bio spreman da objavim post nisam uspio uci u blog editor. Prvi pokusaj pa drugi,treci.... nisu mi pomogli. Odlucio sam zatraziti pomoc od samog bloga i uzalud, al sam se zato potrudio i napravio novi blog.

Informacije je bilo tesko naci, a ja nisam htio objavljivati gluposti stila da pola toga izmislim.. Razni casopisi, razni clanci, web stranice, razni blogovi...pomogli su mi da ispunim svoje obecanje, pa makar i sa zakasnjenjem.

Evo nekih podataka iz casopisa BRAVO

*KADA CE BITI OBJAVLJENA SEDMA KNJIGA?
-Knjigu mozemo ocekivati predkraj 2007
*KAKO GLASI NASLOV SEDME KNJIGE?
Naslov je "Harry Potter and the Deathly Hallows "


.............................................................................................................................

Suska se da bi Harryju na kraju zivot mogla spasiti njegova teta Petunija. Posto znamo da 2 lika umiru (neplanski), a jedan dobiva pomilovanje mozda je to onda Harry.

U Knjizi je zadnja rijec "SCAR" (oziljak)iako spisateljica stalno naglasava da prepravlja ono sto je vec napisala.

Na pitanje umire li Harry Potter, spisateljica odgovara: -reci cu vam samo da do sedme knjige nikada nisam dosla u iskusenje da ubijem glavnog junaka a osim toga,zlo ne bira zrtve. Kada sam zapocela pisanje ove sage moj plan je bio napisati tocno sedam knjiga.(ja osobno mislim da ce Harry Potter umrijeti).

Osme knjige o Harry Potteru nema niti ce je ikada biti rekla je Rowling, ali to neznaci da mozda jednog dana necu napisati enciklopediju o Harry Potteru.

.............................................................................................................................



Evo jedan clanak s J.K Rowling
Na pitanja odgovara J.K.

J.K. Rowling je i službeno na poslu, piše sedmu (i zadnju) knjigu o Harry Potteru.
U međuvremenu, ako ste čitali prvih šest knjiga, onda ste spremni tražiti tragove o tome što će se dogoditi u sedmoj knjizi.
Jeste li shvatili tko je RAB? Je li je Snape dobar ili zao?
Evo nekih teorija o sedmoj knjizi koje, vjerujem, svi znate:
Je li Snape špijun Voldemorta ili Dumbledorea?
Vjerujete li da je Dumbledore molio za svoj život kada je rekao ''Severuse… molim te'' ili je poticao Snapea da nastavi s planom oko kojeg su se dogovorili.
Rowling kađe da oni koji misle da je između Dumbledorea i Snapea postojao dogovor. Ipak, u Kamenu Mudraca, Dumbledore govori Harryju da je za one dobro organizirane smrt samo još jedna pustolovina. Bi li čovjek koji zaista tako misli molio za svoj život?
Tko je RAB?
Može li to biti Regulus, pokojni brat Siriusa Blacka? J. K. na to kaže ''dobar pokušaj''.Ustanovilo se da to ipak je Regulus Arcturus Black.
Neki drugi ciljaju da netko iz Blackove obitelji ima horoskus iz špilje. Dok su čistili kuću u Grimmauldovom trgu broj 12, u „Redu Feniksa“, član Reda je rekao ''težak ključ kojeg nitko ne može otvoriti''.
Hoće li se otkriti tajna Harryjeva ožiljka?
Neki nagađaju da je Harryjev ožiljak zapravo horoskus, stvoren kada je Voldemrt ubio Jamesa i Lily Potter, međutim mnogi o tome raspravljaju preko interneta.
Ima u tome male sumnje, međutim, ožiljak ima važnu ulogu u svemu još od kada je nastala priča o Harry Potteru. Ipak, još u prvoj glavi ''Kamena Mudraca'' profesor Dumbledore kaže ''ožiljak bi mogao biti koristan''. Čak i J. K. kaže da je zadnja riječ u zadnjoj knjizi ''ožiljak''.


Je li ovo kraj Hogwartsa?Pa, Harry se ne vraća na sedmu godinu, a Ron i Hermiona idu s njime. I još, J. K. opisuje kako Luna komentira meč ''zadnjeg metloboja''
Ipak, teško je vjerovati, da iako se Harry i Voldemort pripremaju za zadnju bitku, da će ove dvije magije, lijepo, siroće ukleti, te da se neće vratiti na mjesto gdje se osjeća kao kod kuće.


Hoće li Harry umrijeti?
To je pitanje najvažnije. Sjetite se u '''Plamenom Peharu'' kada Dumbledore ''svjetluca nešto poput trofeja'', u njegovim očima kada mu Harry kaže da je Voldemort uzeo njegovu krv da bi se vratio, J. K. naziva svjetlucavost ''veoma važnu''. Na promjer, kao ga je njegov ožiljak, kada daje krv Voldemortu nekako branio Harryja. Tko zna?

Pa, J. K. Rowling zna. Mi ostali ćemo samo čekati i pitati se.

.............................................................................................................................

VJERUJEM DA I OVO VEC SVI ZNATE ALI ETO...


Što je poznato o sedmoj knjizi
Iz šeste knjige
* Ako pretpostavimo da će se Harry vratiti u Hogwarts, bit će na sedmoj godini. Ali nije poznato hoće li se uopće vratiti u školu, niti hoće li škola uopće biti otvorena. Na kraju šeste knjige piše da se Harry neće vratiti u Hogwarts.
* Harry će se još jedanput prije svog sedamnaestog rođendana vratiti Dursleyjevima. Planira posjetiti Godricov dol i prisustvovati Billovom i Fleurinom vjenčanju u julu.
* Harry će u sedmoj knjizi navršiti sedamnaest godina i postat će punoljetan u čarobnjačkom svijetu pa će moći pristupiti i ispitu iz aparacije. Neville Longbottom će također, u otprilike isto vrijeme, postati punoljetan. Ron i Hermiona već imaju sedamnaest godina.
Od JKR
* JKR je već napisala posljednje poglavlje sedme knjige kako bi si zadala svršetak do kojeg mora doći. Posljednja riječ u sedmoj knjizi je, zasada, kako je rekla Rowling "ožiljak", ali je rekla i da se to može promijeniti, kao i cijelo posljednje poglavlje. To poglavlje možemo shvatiti kao epilog koji govori o tome što se događa s likovima koji su preživjeli.

"Ovo je bilo nešto za što nisam bila sigurna želim li vam pokazati... Ovo je posljednje poglavlje sedme knjige. Tu sam sve sredila, to je epilog. I zapravo kažem što se događa svima nakon što završe školu - onima koji prežive- zato što ima smrti - još smrti stiže. To je bio način da si kažem, "Pa doći češ do toga, doći ćeš do sedme knjige jednog dana. I onda će ti ovo trebati.!" Pa bih samo htjela podsjetiti svu djecu koju poznajem i koji dolaze u moju kuću i njuškaju po ormarima da poglavlje više nije tu - ne držim ga više u kući iz jako, jako, jako očitih razloga." J. K. Rowling [1]

* Saznat ćemo nešto jako važno o Lily Potter u sedmoj knjizi:
"Važna stvar o Harryjevoj majci - stvarno, stvarno značajna stvar - saznat ćete je u dva dijela. Mnogo ćete saznati u petoj knjizi, ili ćete saznati nešto neizmjerno važno u sedmoj knjizi." J. K. Rowling [2]

Poslije sedme knjige
* Nema nikakvog univerziteta nakon Hogwartsa i nema više knjiga o Harry Potteru.

P:Mislite li da ćete pisati o Harryju nakon što završi školovanje u Hogwartsu? Postoji li sveučilište čarobnjaštva?
O:Nema univerziteta za čarobnjake. Trenutno planiram napisati samo sedam knjiga o Harry Potteru. Neću reći "nikad", ali ne planiram napisati osmu knjigu.

* Rowling je ipak natuknula da bi mogla napisati još jednu knjigu o Harry Potteru u obliku enciklopedije čarobnjačkog svijeta. Očito, obožavatelji ne mogu dočekati da se dokopaju takve knjige, koja bi im dala pristup svijetu izvan okvira romana.

* Kad su je pitali hoće li napisati još knjiga poput Metloboja kroz stoljeća i Čudesnih zvijeri i gdje ih naći Rowling je rekla da će vjerovatno razmisliti o pisanju još takvih knjiga i da bi i one trebale biti za dobrotvorne svrhe.

.............................................................................................................................


Činjenice za 7 knjigu!! (I nešto o 6.)
Potvrđene činjenice
* 7. knjigom završava priča o Harryju. Neće biti potrebe za dodatnim nastavcima.
* Saznat ćemo što se dogodilo s Hagridovim polubratom Grawpom.
* U 6. i 7. knjizi J.K «objašnjava» zašto je «ubila» Siriusa.
* Saznati ćemo zašto Dumbledore ima potpuno povjerenje u Snapea.
* Saznati ćemo što se dogodilo s Crvorepom AKA Peter Pettigrew
* Saznati ćemo razlog mržnje između Siriusa i Snapea!
* Hermiona i Draco nikada neće biti zajedno (kao zaljubljeni par).
* Saznati ćemo što je Dudley ugledao kada je vidio dementore (kada čovjek ugleda dementore u glavi vidi najstrašnija siječanja iz svog života).
* Saznati ćemo tajne Harryjeva ožiljka u obliku munje.
* Plačljiva Myrtle pojavljuje se opet, kao i Tonks.
* Saznati ćemo zašto je Tom postao Voldemort. Sve o njegovom djetinjstvu!
* Saznati ćemo mnogo više o Potterovim obitljeskim odnosima.
* Vrlo je važno za fabulu to što Harry ima majčine oči.
* Tajna zvana «Lily Potter» biti će otkrivena!
.............................................................................................................................

EVO SADA NEŠTO ŠTO SE VEC NALAZI NA MOM PRIJAŠNJEM BLOGU

Otkriven R.A.B?
Portugalska stranica Nimbus Network objavila je nedavno sokantnu vijest o identitetu R.A.B.-a, lika koji je napisao poruku na horkruksu kojega su Harry i Dumbledore pronasli u spilji.

Iako se do sada nagadjalo da je R.A.B. Regulus Black, Siriusov brat, pa su cak i kruzile glasine kako je njegovo srednje ime Arcturus, to nikada nije bilo potvrđeno. Do sada.

Isabel Nunes, portugalska prevoditeljica Harry Potter knjiga, objavila je kako je pisala J.K. Rowling trazeci spol lika radi potreba prijevoda. Vratio joj se odgovor s ne samo sa otkrivenim spolom, vec i imenom R.A.B.-a. Informaciju kako je R.A.B. uistinu Regulus Arcturus Black, objavila je u intervijuu s jednim portugalskim novinama (iako u clanku pise kako je srednje ime Regulusa Arthur).

Trenutacno se ceka da J.K Rowling potvrdi ili zanijece ovu glasinu. Sto god ona rekla, sigurno ce nas rijesiti jednog velikog nagadjanja vezanog uz sedmu knjigu.


A SADA NEŠTO O ŠESTOM FILMU...
Kako piše Hollywood Reporter, produkcijska kuća Warner Bros. je najavila datum kada treba očekivati novi nastavak filmske priče o Harryju Potteru. "Harry Potter and the Half-Blood Prince" bi se trebali u kinima pojaviti 21. 11. 2008. godine.
Iako još nije odlučeno dali će najnoviji nastavak mega popularne priče o malom čarobnjaku režirati Havajski redatelj Michael Hoffman (koji je trenutno u pregovorima), ali se već zna da će Steven Kloves potpisati scenarij i adaptaciju šestog nastavka romana J.K. Rowling.
E da i umalo zaboravi da vam kažem da naša Emma Watson(Hermiona Granger ) neće glumiti u daljnjim filmovima posto misli da joj to možda neće više biti zanimljivo.
Ja se duboko nadam da će ekipa izgurati do kraja.....


.............................................................................................................................

EVO ŠTO JE NAPISALA MOJA CITATELJICA ...dOrA... U KOMENTARIMA NA PROSLOM BLOGU
Činjenice
Autorica je već isplanirala cijelu radnju i to je jedan od razloga zašto su detalji u knjigama tako dosljedni. Osnovna je radnja 7. knjige također isplanirana.
Neki su dijelovi filmske verzije Harryja Pottera i Zatočenika Azkabana iznenadili autoricu zato što su sadržavali tragove iz narednih knjiga. Rekla je da se naježila kad je vidjela film. Obožavatelji još od te njezine izjave razmišljaju koji bi to mogli biti tragovi.
Warner Bros. zaštitio je nekoliko čudnih naziva. Neki obožavatelji misle da bi jedan od tih naziva mogao biti i naslov sedme knjige, ali ništa ne ide u korist toj teoriji. Zapravo, i sama je J. K. Rowling rekla da nijedan od tih naziva neće biti naslov sedme knjige.
Većina onoga što pročitate o posljednjoj knjizi samo su glasine koje pokreću obožavatelji i uopće nisu utemeljene. Ipak, postoje neke stvari u koje znamo, i to iz komentara same JKR. Možete ih pročitati niže.

[uredi] Što je poznato o sedmoj knjizi

[uredi] Iz šeste knjige
Ako pretpostavimo da će se Harry vratiti u Hogwarts, bit će na sedmoj godini. Ali nije poznato hoće li se uopće vratiti u školu, ni hoće li škola uopće biti otvorena. Na kraju šeste knjige piše da se Harry neće vratiti u Hogwarts.
Harry će se još jedanput prije svog sedamnaestog rođendana vratiti Dursleyjevima. Planira posjetiti Godricov dol i prisustvovati Billovu i Fleurinu vjenčanju u srpnju.
Harry će u sedmoj knjizi navršiti sedamnaest godina i postat će punoljetan u čarobnjačkom svijetu pa će moći pristupiti i ispitu iz aparacije. Neville Longbottom također će, u otprilike isto vrijeme, postati punoljetan. Ron i Hermione već imaju sedamnaest godina.
Sedma će knjiga vjerojatno odgovoriti na najveće pitanje koje je za sobom ostavila šesta knjiga - tko je tajanstveni R.A.B. ?

[uredi] Od JKR
JKR već je napisala posljednje poglavlje sedme knjige kako bi si zadala svršetak do kojeg mora doći. Posljednja riječ u sedmoj knjizi je, zasada, kako je rekla Rowling "ožiljak", ali je rekla i da se to može promijeniti, kao i cijelo posljednje poglavlje. To poglavlje možemo shvatiti kao epilog koji govori o tome što se događa s likovima koji su preživjeli.
"Ovo je bilo nešto za što nisam bila sigurna želim li vam pokazati... Ovo je posljednje poglavlje sedme knjige. Tu sam sve sredila, to je epilog. I zapravo kažem što se događa svima nakon što završe školu - onima koji prežive - zato što ima smrti - još smrti stiže. To je bio način da si kažem, "Pa doći ćeš do toga, doći ćeš do sedme knjige jednog dana. I onda će ti ovo trebati!" Pa bih samo htjela podsjetiti svu djecu koju poznajem i koji dolaze u moju kuću i njuškaju po ormarima da poglavlje više nije tu - ne držim ga više u kući iz jako, jako, jako očitih razloga." J. K. Rowling [1]
Saznat ćemo nešto jako važno o Lily u sedmoj knjizi:
"Važna stvar o Harryjevoj majci - stvarno, stvarno značajna stvar - saznat ćete je u dva dijela. Mnogo ćete saznati u petoj knjizi ili ćete saznati nešto neizmjerno važno u sedmoj knjizi." J. K. Rowling [2]

[uredi] Poslije sedme knjige
Nema nikakvog sveučilišta nakon Hogwartsa i nema više knjiga o Harryju Potteru.
P: Mislite li da ćete pisati o Harryu nakon što završi školovanje u Hogwartsu? Postoji li sveučilište čarobnjaštva?
O: Nema sveučilišta za čarobnjake. Trenutačno planiram napisati samo sedam knjiga o Harryju Potteru. Neću reći "nikad", ali ne planiram napisati osmu knjigu.


Post je objavljen 04.02.2007. u 00:34 sati.