Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crkva

Marketing

Shema zvana Petar

Uz evanđelje 5. nedjelje kroz godinu: <

Nisam odolio a da s Vama ne podijelim slijedeće razmišljanje:


Je dečki i cure, znate...najbolji su mi oni koji neprestano, ono napadaju Crkvu. Ajd dobro, neću biti baš tako grub pa ću reći – oni kaj uvijek nekaj mrmljaju. Nikad ništa dobro. Osim kad je po njihovom. U Crkvi su dobro dečki i cure samo ak se uklapaju u njihove šeme, al' ak iskaču – neće reći da nije po njihovu. A ne! Oni kak i svi Adami i Eve uzmu smokvin list pa se pokriju. Oni lijepo, onako kao da im je On sam prišapnuo – vele samozatajno: Isus nije tako htio! Ili! Isus bi to drugačije.

A On? Ne znam! Baš sam pročitao kak je rekao šeprljavom Petru i njegovim prijateljima: Ajd dečki, idem opet loviti ribu. Izvezi na pučinu! Čudno vrijeme za lov. Moš misliti što su mislili oni i ostali ribari koji su gledali to čudo od ribolova. Tak nekako i Crkva po ovima u krivo vrijeme radi na krivi način. Sve nekako mimo propisa i običaja, a bome i očekivanja.

I kad je Petar vidio što se dogodilo – zinuo je u čudu. I rekao Isusu, čuj, ja sam ti nikakav, odi od mene. A Isus mu je onako kak samo on zna odbrusio. Niš ti ne brini, bit ćeš oovim pametnjakovićima šef kad ja odem.

Zašto sam ovo gore napisao? pa da se vidi da isus ipak ima malo drugačiju šemu u glavi i u srcu. Uzeo je ovoga Petra, smotanoga, živčenjaka, grešnika. Ne zato kaj je bio najpametniji, najbolji. E da dans mi biramo, ni pijani ne bismo Petra izabrali ni za zadnjeg seoskog župnika, tamo negdje „ Bogu iza nogu“. Zamisli kako bi on mogao ljude, naše vjernike sablazniti. Osobito ove pametne koji znaju kako treba Crkva izgledati i što bi trebala raditi.

A Petar je baš simpa. Strašno je zavolio Isusa. I uvijek izvodio neke svoje „bijesne gliste“ a Isus mu je svaki put oprostio. E, baš preko njega je Isus pokazao kako i koliko voli svoju Crkvu, takovu kakova jest: često smotana, ali uvijek voli Isusa. Zaletava se bez veze kao i Petar, ponekad ratoborna kao i Petar. Kad je ono onom sluzi odsjekao uho...

Pa kad se sjetim onih Zebedejevih sinova koji su se onak svađali oko stolaca u Kristovu kraljevstvu, pa onoga Jude...sve neka čudna družina – ta prva Crkva. Zamisli da se danas pojave takovi. Ovi moderni katolici bi pošizili. Skroz! Naskroz!

I to je Crkva!


Pit, - preuzeto sa : http://www.katolici.org



Post je objavljen 03.02.2007. u 15:22 sati.