Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/windowshelp

Marketing

Folder view for FTP sites u IE-u

Da biste prekočili ovaj uvod u FTP, kliknite ovdje. Najprije da razjasnimo što je to FTP i čemu služi. FTP je skraćenica od eng. riječi File Transfer Protocol. To je protokol za razmjenu datoteka putem interneta. Obzirom da pri prijenosu podataka koristi kombinaciju internetskih protokola TCP/IP, FTP radi jednako kao i http, protokol za prijenos web stranica s poslužitelja do korisničkog preglednika koji internetom prenosi poruke elektroničke pošte. FTP se najčešće koristi za daljinsko preuzimanje datoteka s nekog poslužitelja putem interneta ili za postavljanje datoteka na poslužiteljsko računalo.

No ovdje se spominje FTP site što znači "FTP mjesto". Mjesto na internetu na kojem je locirano poslužiteljsko računalo (server) s kojeg se mogu pomoću protokola za prijenos datotekana klijentska računala preuzimati različite datoteke.

Naš IE se često pokušava spojiti na FTP site te on usporava računalo i često ne otvori stranicu u određeno vijeme. Zbog takvih problema bi trebali isključiti Folder view. Idite Start --> Control Panel --> Network and Internet Connections --> Internet Options --> Advanced --> i odznačite "Enable folder view for FTP sites" Nakon toga kliknite OK, zatvorite Network and Internet Connections i pokrenite IE.

Do opcija "Advanced" možete doći i na ovaj način: Pokrenite IE --> Tools --> Internet Options --> Advanced i odznačite "Enable folder view for FTP sites". Klik OK i ponovno pokrenite IE.

Post je objavljen 03.02.2007. u 11:27 sati.