Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pricapricisad

Marketing

10 najluđih prošle godine.....


September 15, 2006 - Friško janje za većeru se ćini jako zgodan obrok za 5,5 m dugog Pitona. No, na taj obrok trebao bi još malo pričekati, da se rodi.

U selu Jabor, Malezija, pozvani su vatrogasci, da maknu golemog Pitona s ceste. Naime, gladan Piton koji se je tu našao za potražnjom hrane, naleto je na trudnu ovcu. Nije ni malo okljevao, te je cijelu strpao u sebe. Obrok je ipak bio pregolem, jer je ovca bila trudna. (gledaj sliku)




Poznato je da kad reptil poput ovoga pojede golem,čak ogroman obrok, se teže kreće ili pak nikako.No, to Pitona nije ni malo zabrinulo, tu su ipak vatrogasci, koji rješavaju problem.
Pitoni svoju žrtvu ubijaju snagom a ne otrovom. U tom istom selu već su doživjeli kako je isto Piton ukrao ogroman komad mesa iz dvorišta.Zagrizao je u njega i omotao se oko mesa, da ga uguši.Zatim otvore svoja jako rastezljiva usta i progutaju svoju žrtvu cijelu.
Ponekad se dokaže, da reptili poput ovoga iz priće ne razmišljaju prije obroka, nego ga jednostavno napadnu i progutaju. No, taj Piton nije prvi koji je doživio takvo nešto. U srpnju 2006 Burmezijski Piton progutao je električni kabel, no o tome drugi puta. U listopadu 2006 na Floridi,SAD, naletili su na Pitona, koji je htio pojesti svoju žrtvu, 2 m dugog Američkog aligatora.




Post je objavljen 02.02.2007. u 10:52 sati.