Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/myspotlessmind

Marketing

Na rubu zbilje

Ploveći po virtuali stižemo na različita mjesta gdje susrećemo mnogo osoba, njihova razmišljanja, priča i stihova; gutamo sve i svašta što nam dođe pod oko. Ponekad u tom ponuđenom nam šarenom svijetu teško možemo razabrati i pojmiti što se ili tko se krije iza naslaganih slova, privlačnih sličica i romantične glazbe. Često se upletemo u mrežu slatkih riječi i stvaramo sliku predivne i osjećajne osobe velike duše i dobrog srca. S vremenom postajemo pomalo ovisni i s nestrpljenjem očekujemo novu zajedničku šetnju po rubu zbilje. Većinom ostajemo u tom carstvu mašte vjerujući kako smo pronašli svoju oazu u kojoj se možemo otvoriti i otkriti najdublji dio svog uma. Uljuljani u svoj san, poželimo čuti živu riječ i zamišljeni glas, doživjeti boju tona i upiti vibraciju s druge strane. Tada se često dešava da slika postaje pomalo jasnija, a mnoge iluzije se razbijaju i rasprše po eteru. Rijetke su iznimke u slučajevima kada je čovjek i izvan ovih granica onakav kakvim se predstavlja, pa se idila nastavlja, jer čudesni su putevi elektrona... Dakako, puno je onih koji se s lakoćom izražavaju ostavljajući tragove na bijeloj podlozi, preslabi u govorničkim vještinama...iako, opet kažem, «papir» svašta trpi. Istina, slažem se da je mnogo toga lakše i jednostavnije napisati nego reći, svi smo mi pomalo nesigurni u «životu uživo» i lako skrivamo slabosti iza svojih ekrana (htjeli to priznati ili ne) gdje uvijek možemo iskoristiti opciju «disconnect».
Tako se često pitam jesu li ljudi dovoljno svjesni da se u liku iz njihove mašte može naći i netko sasvim drugačiji od prezentiranog, netko tko je zapravo emocionalno vrlo prazan i hrani se tuđim osjećajima krijući svoju hladnu i bezosjećajnu stranu, netko tko se boji stvarnog života pronašavši mjesto na kojem može liječiti svoje frustracije?
Mnogo je čak i vrlo neugodnih primjera i događaja, ali ja se nadam, dragi moji, da nitko od vas neće doživjeti neugodnosti zbog kojih bi morali tražiti neki drugi prozor u ovaj svijet u kojem ipak nije sve onako kako se čini na prvi pogled.


Post je objavljen 31.01.2007. u 23:48 sati.