Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/doroti

Marketing

SAVRŠENI TEKST

Danas sam „obišla“ par blogova, ima tu svega; djevojaka koje su nesretno zaljubljene, muškaraca kojima „nešto“ fali, trudnih mama, zadovoljnih i nezadovoljnih mama, sretnih i nesretnih, putopisnih i osobnih slika, viceva, ma svega.
Ovih par za kojih sam uspjela odvojiti moje ionako dragocjeno vrijeme su po mome ukusu.
Kada bi od svih njih „posudila“ po dvije ili tri rečenice, moj tekst bio bi savršen. Bio bi to pravi moj opis. Imala sam uvijek petice iz Hrvatskog ali mi sastavi baš i nisu išli. Ne bi znala moje misli lijepim riječima staviti na papir. Tek kada pročitam nečiji tuđi tekst pomislim kako sam i ja to sve mogla napisati….
Sada možda imam malo više vremena za pisanje ali kao i svima doći će vrijeme da se ne stigne ništa.
Već čekam proljeće, kada već ništa nema od zime.
Veljača je mjesec poklada i šokačkoga sijela u jednom malom gradiću u Slavoniji.
Nisam vam ja prava šokica no tamo sam provela 26 godina, i nije da me baš sve te manifestacije zanimaju, već čekam da dođem kući i moja djeca dođu kod dide i bake te ih oni odvedu na povorku koja je uglavnom druge nedjelje u veljači.
To vam je uvod za sljedeću sliku; to je jedna od naših nećakinja, šokica; lijepa i pametna i nije više mala a i višlja je od mene. I slika je jako lijepa pa sam ju poželjela podijeliti s vama.
I njena mama je prava supermama, i ona uz sve kućanske poslove i hekla i šlinga i pravi aranžmane, suvenire i svašta nešta. Svatko ima dara za nešto, ona za sve. Mogla bi i njezine radove izložiti ili joj ovim putem poručiti da ona to sama napravi.
Imam još nešto, ovo mi se strašno svidjelo:
KAKVA STE DOMAĆICA
Svaka domaćica uvijek ima nešto da radi, pogotovo ako je tip žene koji ne može biti miran, koji sam sebi „izmišlja“ posao, da bi u stanu uvijek bilo sve na svome mjestu, uredno i kako treba.
Međutim, ima i onih drugih, koje nisu baš takve, kod kojih, čini se vrijedi ona izreka:
„SPOLJA GLADAC, A UNUTRA JADAC“!
MALI KVIZ
Otvorite svoju ladicu, ako u njoj vlada sveopći nered, vi ste neuredan, nezgodan karakter, u koga se ne može imati puno povjerenja. Nemate jasne predstave o mnogočemu, nemate sistema. Probajte se izmijeniti možda baš započinjući od reda u vašoj ladici. U vašoj ladici je sve kako treba, jer ste korisno iskoristili raspoloživi prostor s pažnjom i ukusom. Vi ste dakle, pedantna uredna žena, puna praktičnog smisla, odlična domaćica, žena u koju se muškarac i inače može pouzdati.
Ako patite od toga da skrivate novac u ormaru, među posteljinom ,znači da ste nepovjerljiva osoba, ne volite puno društvo i najradije ste sami. Uvijek živite u nekom strahu da će vas neko iskoristiti na ovaj ili onaj način. Odatle rezultira vaša prekomjerna sumnjičavost.
Držanje lutke ili bilo kakve druge, nekad drage igračke, pokazuje u retrospektivi nesretno djetinjstvo, kako to objašnjavaju psiholozi. (?!??!?!?!) Sakrivate stvari koje vas vesele, koje zapravo nikada niste posjedovali.Nagli ste, nedozreli, ali u dnu vašeg bića postoji potreba za ljubavlju i društvom.

MOJ KOMENTAR
Ladica mi je polu-spremljena, nisam ja kriva, djeca su. Nemam ni novaca da ga skrivam a i ne vjerujem nikome bili jamci pa ostali bez 20.000 EURA.eto dakle iskorišteni smo. Imam lutku koju čuvam i medicu sam imala, ali imala sam i sretno djetinjstvo!

Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting


Post je objavljen 31.01.2007. u 11:35 sati.