Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kokosjesljepilo

Marketing

«Odrastao čovjek ima 32 stalna zuba iako se četiri zuba tzv.umnjaci ne moraju nikad razviti…»

Moj zubar je kada je to sve počelo prije par godina (jer naravno ne izrastu oni u par mjeseci, neeee, to traje godinama) dobio suludu ideju da ih se treba povaditi van, kao napravit će nekakav nered u čeljusti, ja pristala, zubarima (i poštarima) se čovjek ipak ne bi trebao zamjeriti.
Ali, navodno se sva četiri umnjaka ne bi smjela vaditi odjednom, iskreno ja ne znam zašto… uopće mi nije jasno, koliko komplicirana "operacija" to stvarno može biti? Pa ljudima presađuju srce, vade organe, mijenjaju spol, koliko opasno može biti izvaditi četiri zuba odjednom? (Hmmm njušim tu neku globalnu zavjeru…)
Al, ajde dobro. Izvadila sam jednog. I pobjegla glavom bez obzira. Raspisali su tjeralicu sa mojim zubnim kartonom na slici, ali uspješno se skrivam od onda, i dalje ću…

Ja sam bila jako živahno i zdravo dijete, drugim riječima razbila sam i potrgala sve udove na svom tijelu koji su se dali razbit ili potrgat. U više navrata sam boravila u bolnici i sve to bez ikakvih trauma (osim one kad su mi nestali Munchmallow-i- poruka medicinskom osoblju Klaićeve 1989: pronaći ću ja vas!!!)
I onda nakon dvije inekcije, čupanja jadnog živog i zdravog zuba, jedne piroške, par paracetamola- ja padnem u nesvijest! Padnem u nesvijest… prvi put u svom životu! Ja PADNEM U NESVIJEST, sa dvadeset i nešto godina (sad bi trebala izračunavat koliko sam imala godina prije par godina, ali pošto imam ozbiljnih problema sa poimanjem vremena…). Nakon toga je slijedilo tjedan dana sjedenja doma, slinjenja sa obrazom veličine omanje dinje, jedenja na slamku, sa užasnom zuboboljom (svi vi nevjernici koji ste si pomislili "Hej, pa kako ju može boliti zub ako ga je izvadila?" niste nikad čuli za fantomsku bol? rolleyes smijeh)

I to je bilo to, ostali umnjaci nakon što su vidjeli na svoje oči (ili s čim već zubi gledaju) šta se desilo ovom jadniku (kojeg su mi btw. spakirali u gazu i dali za uspomenu…i od onda ga držim pod jastukom i ništa, ni lipe! Zubić vila je također globalna zavjera koju su pokrenuli ameri…mislim barem, ne znam jel jesu, al njih je uvijek najlakše optužit)…i ovaaaaaj (prevelika digresija).

Dakle ostali umnjaci su se nadalje vladali krajnje uzorno, do prije par tjedana, kad su se naglo počeli bahatit. Cijele noći zubobolje (jedna od Arthur C. Clarke-ovih misterija svijeta je zašto umnjaci rastu pretežno po noći…ako to nije nikad uvrstio, njemu sigurno nisu nikad ni rasli) masa karijesa na onoj strani na koju naglo počnete žvakat, neodoljiva želja za guranjem prstiju u usta (kad smo već kod toga, ja sam uvjerena da im samo ime potječe zbog pojačane mentalne aktivnosti mozga dok panično pokušava smisliti što bi se sve moglo staviti u usta) i sličnih simptoma zbog kojih me svi hoće poslati ponovo u nemilosrdne ruke vadioca umnjaka (da, ja vjerujem da postoje zubari koji su se specijalizirali samo za to, ako nisu onda bi trebali)

Zato sad nakon podužeg uvoda molim sve ljude koji znaju razne narodne lijekove, vještičje pripravke, lijekove koji se prodaju ispod pulta, razna koloidna srebra, homeopatske pripravke i sl. koji bi čudotvorno i bezbolno izvadili umnjake, natjerali ih da se pristojno ponašaju, ili ih barem uredno posložili da žive u miru i sreći neka mi jave…
Anyone? smijeh

maja

Post je objavljen 31.01.2007. u 02:21 sati.