Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogovski

Marketing

Nota bene!

Eto i mene. Napokon.
U subotu pohodih svoje prve pripreme za faksić. Bilo je, iskreno rečeno, poražavajuće. Ako ikad nisam bila u to sigurna, sad stvarno znam da ništa ne znam. Od predmeta imam 3 sata povijesti umjetnosti, tj. opće kulture sa crtanjem i 3 sata matematike s fizikom. Istina, matematika mi ide, ali to je samo 200 bodova na prijemnom. Od 800 mogućih.
Na neznanje i nesposobnost za crtanje sam se psihički pripremala, pa ajde, to nekako preživjeh, ali likovni... Ne znam jesam li toliko glupa, ali stvarno ništa ne znam. Ilo znam zanemarivo malo, kako god. A tu je još i faktor neke glupe treme. Da, treme. Pita gdin. Šunk - Koje su perspektive?
a moja kretenska malenkost, umjesto da digne ruku i :"semantička, koloristička, geometrijska..." ostane sjedit i blejat okolo po učionici. I naravno slušat provale tipa: ptičja, KUTNA i da ne nabrajam. Mislim si ja: Glupačo, daj digni to kopito u zrak, ali ne. Ljudska glupost (koja je uz gumicu najgora stvar na svijetu) je opet pobijedila. Ali, koje li utjehe, netko je zapravo izjavio da postoji KUTNA, KUTNA perspektiva. I znate ono: "Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju."

JA nikad neću taj faks upisat. Ne znam jesam li sadist ili pretjerani optimist, ali nije mi jasno zašto sam si to odabrala!!!

Eh, da kad ga već spomenuh, crtanje i likovni drži Šunk. To je, recimo, sreća u nesreći. Zanimljivo predaje,ima odlično znanje, ali.... Ma, ubio je svaku trunčicu samopouzdanja koju imah u sebi. "Vi ste svi ignoranti!!!" rekao je. Tužno, ali istinito. I sad me sram. Jako sram. I sad već lijepo prelazim literaturu.

I da, zagrepčani dobili pripreme besplatno. Nema veze što ostatak svijeta mora plaćati i put do zg svaki vikend, i hraniti se i piti usput, ali ipak je u zagrebu najniži standard. Uistinu razumijem.

Eh da, ako se nekom drže instrukcije iz crtanja, plaćene naravno, jednoj, ne preglasnoj i ne prezahtjevnoj, snuždenoj djevojci, ostavite mi komentar. pa vam se javim. ne mogu sad objavljivati mail, jer neamm baš slobodnih trenutaka.


Post je objavljen 30.01.2007. u 17:43 sati.