Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mydoomsdaydevice

Marketing

Pionirska posla

NASA ja lansirala sondu Pioneer 10
još u 70-tima. To je prva sonda koja je izašla iz sunčevog sustava i obavlja svoju misiju potrage za izvanzemaljskim životom. Ne samo da traži izvanzemaljski život nego je i na njoj plaketa na kojoj je lik žene i muškarca koji ima ispruženu ruku prijateljskog pozdrava. Na plaketi je i karta kako doći do našeg solarnog sistema pa čak i do našeg planeta. Problem je ako sonda nađe izvanzemaljce da li će oni prihvatiti prijateljski pozdrav ili će nas doći pokoriti u holivudskom stilu. Jeli nam zaista to bilo potrebno?
Trebamo li reći vukovima gdje je janje?

Istina je da ne možemo znati koga će sonda sresti u bespućima svemira klingonce, vulkance ili balkance. Ja se osobno nadam planetu majmunolikih stvorenja koji jedva čekaju da ih neko porobi ali statistika mi ne ide u prilog nego je ipak na strani balkanaca (ima nešto u toj lošoj ekonomskoj/političkoj situaciji što tjera čovjeka da napusti domovinu i zaputi se u daleke krajeve)
Ali tko želi igrati tu svemirsku lutriju? Ulozi su preveliki a dobitak je nepoznanica. Možda ti E.T.majmuni i nisu tako cool ko naši. Sada se nažalost ne može ništa učiniti. Očito je da je i NASA uvidjela svoju pogrešku i zato su postavili velike antene tako da znamo kad dolaze. Možda ne možemo znati tko dolazi ali možemo znati kad dolaze tako da kad izvanzemaljci dođu svi se možemo pretvarati da spavamo.

Na kraju mogu samo predložiti slanje nove sonde koja će stići Pioneer-a i uništit ga kao most na Neretvi. Nova sonda će imati plaketu kao njezin pedhodnik ali će karta biti kriva, neka pokazuje na neku drugu planetu u nekoj drugoj galaksiji a muškarac će umjesto pozdrava provokativno pokazivati srednji prst. Pokretanje medijske kampanje protiv izvanzemaljaca je obavezno. Grafiti kako što je "ET GO HOME" trebaju postati svakodnevnica! Ako se svi zajedno potrudimo možemo se riješiti galaktičkih tirana i Boytronica. Svakom od nas bi godila porcija intergalaktičke ksenofobije.
Navodno je dobra sa janjetinom.

Post je objavljen 29.01.2007. u 14:34 sati.