Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/srebrnosiva

Marketing

Muko moja

E, ljudi moji, ovo moram ispricati, inace cu puknut na pola kao lubenica.
Dakle, kupila ja prije par mjeseci svojoj staroj majci novi tulifon (citaj telefon), jer njen je bio jos s onim okruglim brojcanikom, a onda ona krivo nazove, pa bla, bla…da ne duljim,
odem ja fino u trgovinu, kupim tulifon na dugmice, kako bi stara majka to rekla, promijenim uticnicu, spojim, provjerim i dam kratke upute o koristenju istog.
Sve radi ok, samo ne moze zvati preko grane, al nije to najbitnija stvar na svijetu, pa to nas stite da nam se ne nakaci neki diler i tako to, ma slusa ona vijesti i cita obavijesti koje dobiva uz telefonski racun. Sve do neki dan, radi bez greske, a onda pocelo neko malo krckanje, pa ne cuje, i naravno odmah mene, alllooooo, ne valja mi tulifon.
Odgovorim ja, a sta da radim, zovi one iz HT-a, neka pogledaju sta je s linijom i usput pregledaju telefon.
Stize «majstor» odmah treci dan i odmah s vrata: a joooj, to su najlosiji telefoni, pa s njima imamo samo problema, pa to je vasa kcer dobila djabe, dijelili su to u trgovinama ako kupite neku vecu stvar (da stvar!).
Pokusava stara majka objasniti da to nije tako, da sam ga kupila i platila, ali ne da se on smesti, nego odmah nastavlja, a kljuc, gdje vam je kljuc?
Ma kakav kljuc, odgovara ona, to sve zna moja kcer, pitat cu ja nju za to.
Da da, veli majstor, samo ju pitajte i recite da okrene s tim kljucem ovu strelicu (pa pokaze koju) na desnu stranu i postavi na zelenu tocku i sve ce biti dobro.
Aloooo, bio je i rekao da si ga dobila djabe (koga, sta, pitam ja?), da dodjes okrenuti na zeleno (koga, sta?), ma tulifon huh.
Pogadjate, naravno uputim se je odmah na lice mjesta, uzela kljuc (famozni kljucic kao za kofere), nasla opisanu strelicu i opisanu zelenu tocku, postupila po uputama majstora iz navedene firme i op laaaaaaaaaaa, ne moze se zvati niti jedan broj koji pocinje s 0, covjece.
Sta sad?
Pitam, mama, jel sigurno rekao zelena tocka?
Ma nisam ja luda, ako sam stara, rekao je ZELENA.
Probam vratiti na crvenu, gdje je bila, nece, a da stavim na zutu? Hoce, ali nema poziva, suti i trpi, samo se mozes javljati.
A da probate zamisliti paniku, ne mozete nikoga nazvati, a vama bas sada treba: doktor, frizer, pediker……., mila majko…
Muko moja po Ht-u, gdje mi je taj som, da ga pitam za zdravlje junacko?
Vrtim, okrecem i kako sam se u zivotu puno puta uvjerila da uvijek popusta pametniji, vratila se strelica na crvenu tocku (naravno da sam ju prisilila) i gle cuda, sve radi. Uzmem upute i naravno nadjem, da ako stavite strelicu na zelenu tocku zabranjujete sve pozive prema brojevima koji pocinju s 0, ako je na zutoj zabranjujete sve pozive, a crvena dozvoljava sve. Pa tko je tu lud, pitam se, sta je doticni gospodin htio dokazati, svoje neznanje ili da trebamo otici k njima i kupiti novi telefon?
I ne bi bilo tako strasno da nam takvi ne dolaze spajati kompice na adsl (moje osobno iskustvo), pa vam kazu kad stvar ne profunkcionira da vam ne valja komp, a kada ujutro radi, odgovor mu je, da je vasem kompu trebalo mira preko noci da shvati da je povezan s mrezom, jooooooooooooooj meni, znate sta sam mu rekla?
Covjece, pa nije to frizider, ma gdje me nadje.




Post je objavljen 28.01.2007. u 20:48 sati.