Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/viribusunitis

Marketing

Za početak nije loše

Krenuše i prve pretrage i nisam mogao ne sjetiti se Gaje.Kak je on skakal po šalterima u banci tak sam ja moral skakati i kod vađenja krvi a bome i kod interniste. Ma kam god dođeš uvijek pizdarije sa onima prek veze. Uredno stojimo u redu za krv, više starijih ljudi, prek 7 banki, nego nas malo mlađih i dolazi kokoš i ravno nutra.Siroti starci šute, nešto mrmljaju više onak za sebe ,a u meni odmah skoči tlak i ravno za njom.Ono kaj sam joj izgovoril tak je grdo da ne bi bilo lijepo da to ovdje napišem ( kad krenem nemrem stat i po onim anketama zaista smo nenadmašni u tom dijelu ). Veli ona meni da što hoću da ona radi na kirurgiji i da ima pravo prek reda, a ja njoj da bu kaj se mene tiče i završila tam di radi.Još kad sam čul iz druge prostorije da me ušute....vrag mater i laborantima krenul sam ja njih ušutit.Uglavnom imali su sreću da je naletila sestra koju poznajem pa sam na njezinu zamolbu stal inače eto opet murje.Inače stigli su mi nalazi za tumorske markere i tu je uglavnom sve u granicama normalnih vrijednosti.Sva sreća što to šalju za Šibenik pa to ne rade ove kninske kokoši ( inače poznate po dosta krivih nalaza).
Kod interniste ista stvar.Da se ne ponavljam ista životna dob pacijenata, čekaš nekoliko sati i opet dolazi se prek veze, odmah EKG i naravno ravno kod doktora.Opet ja na šalter i po sestri, i to još časna sestra.Inače poznata po svojoj aroganciji, no ušutio sam je i izvrijeđao u kratkom vremenu.Našlo se nekih i poznatih pa su me i oni počeli smirivati, no i njih sam odj....Inače gotovo nikada ne koristim invalidsku iskaznicu,stvarno mi je neugodno kada vidim oko sebe ljude od 70-tak godina pa i ja onda strpljivo čekam. Rezultat je bio da sam odmah dobio papire i ravno doktoru. Isti taj dan došao sam se naručiti za gastroskopiju i pita mene časna jel se koš ljutim na nju, da joj je žao.Do tada me sve prošlo ali rekel sam joj da bih joj to jutro najrađe......
Dođe i gastroskopija i mada sam ju do sada radio nekoliko puta sada mi je bilo dosta gadno i neugodno.Rezultat , s obzirom na prijašnju perforaciju čira dosta dobro, višak kiseline i žuči u želudcu, biopsija tkiva sa dva mjesta za analizu za PHD , i čekanje nalaza 20-tak dana.Kako su nalazi iz krvi ok uvjeren sam da bi i ovo trebalo proći ok.
Slijedeće na redu je CT abdomena i za divno čudo iznenadio sam se kada su me naručili za 15-tak dana ( valjda se nebude nekaj pokvarilo, mislim na aparat ), nakon toga UZV i nadam se da će tu biti kraj priče.Ako ne nadam se da neće biti ništa strašno pa da će se to dati nekako sanirati.
Za kraj, zadnje dane sam dosta na dva foruma na kojima sam uspio pomoći nekim braniteljima, kako savjetima tako i objašnjavanjem bitnih stvari u postupku i rješavanju stusa, nedoumicama itd.Uredno se čujemo a i mailovi rade, tako da sam si uz sve ove preglede dosta ispunio vrijeme, a i jako mi je drago kada dobijem odgovor i u njemu vidim da sam ipak nekome bar malo pomogao ( što mi je bio cilj otvaranjem ovoga bloga, no nema veze glavno da se drugdje otvorilo ).Ostajte mi zdravo.

Post je objavljen 28.01.2007. u 19:24 sati.