Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/klasicnasb

Marketing

Dan Gospodnji

Iz evanđelja po Luki

Oči sviju u sinagogi bile su uprte u njega. On im poče govoriti: Danas se ispuni ova riječ Pisma koju ste upravo čuli. Svi su mu odobravali i divili se milosnim riječima koje su tekle iz njegovih usta. Rekoše: Nije li ovo Josipov sin? On im odvrati: Vi ćete meni bez sumnje reći ovu poslovicu: Liječniče, izliječ sam sebe! Učini i ovdje u svom zavičaju velika djela što su se, kako čujemo, dogodila u Kafarnaumu!

Današnje evanđelje želi u nama pobuditi pitanje: koliko poznajem Isusa? Isusovi prijatelji i susjedi iz Nazareta, mislili su da predobro poznaju Isusa, ali nisu ga prepoznali kao Boga. Isus je za njih bio običan čovjek, čovjek kojega su svaki dan mogli susresti u najobičnijim situacijama. Ako se pokušam staviti na mjesto Isusovih prijatelja i susjeda, mogu se upitati: kako bih ja reagirao slušajući jednog običnog čovjeka kako govori neobične riječi? Možda bih i ja poput stanovnika Nazareta očekivao nekakvu senzaciju i čudo, očekujući da i naše malo misto postane poznato, a ne da se govori: Može li doći što dobro iz Nazareta? (Iv 1, 46).
U trenutku kada Riječ Božja u meni ne budi nemir i kada mi Riječ Božja postane daleka i nepotrebna, tada je i Isus za mene postao jedna obična osoba, o kojoj možda slušam od rođenja, ali to više nije Bog koji može promijeniti moj život...

Free Image Hosting at www.I<br /><br /><b>Post je objavljen 28.01.2007. u 17:16 sati.</b></p>
			<center>
				<input name=