Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kokosjesljepilo

Marketing

Neinspiracija u četiri čina

Dugo se nisam izrazio pisanom riječju. Nije da nisam pokušao. Jbga, jednostavno bi sve završilo nakon jednog odlomka - prva misao mi je ostajala i zadnja. Gledajuć sad u svoj štreberski posložen Word file svih svojih postova, podsjetio me na knjigu Itala Calvina "Ako jedne zimske noći neki putnik" koja se sastoji od 10 početaka nekih romana. Svaki prekinut, CAP!, taman kad je postao zanimljiv. Jok, ne uspoređujem se ja, nipošto, s njegovom veličinom, samo navodim da postoji neka slučajnost…eto. Zapravo – imao sam jako malo vremena za sve to. Najviše su se stvari pisale u mojoj glavi, a to nikak nije stiglo na papir. To jest, ekran.

Imao sam o svačemu mišljenje i htjedoh to i napisati. Ideja je bilo i još ih ima za svakojake besmislice, gluposti, pametovanja (jedna od mojih vrlina /smajl/), događanja razna, priče atraktivne etc., etc… Samo za dragog čitatelja, u nastavku prenosim u cijelosti svoje nedovršene postove tako kreirajući poput spomenutog autora jedno konačno cjelovito zbrčkano i jednako nedovršeno djelo… he! (s objašnjenjima tko/zašto/vot d f* i to tak….)

Organiziram život – povoljno!

Putujem. Jer mogu, jer volim, jer imam takve hobije koji iziskuju putovanja u daleke i egzotične krajeve. Podrazumijevalo se da većinu tih putovanja mi (dakle i ja) isplaniramo… pa ne bilo mi teško, a i volim to, atlas pred okice i višednevna internetska druženja s informacijama. I znate što? Baš mi to ide. Deux semaines en Cote d' Azure ou en Provence? Mjesec dana Španjolske? Mjesec dana Tunisa? Vi birajte, ja ću organizirati…

- evo, recimo, tipično mojski. Kako u priču upakirati gdje sam sve bio, putovao i time se pohvaliti (čitaj: hvalisati). Naravno da pola destinacija i putovanja nisam stigao spomenuti jer sam zapeo vrlo rano u ideji organizacije tuđih života. Mislio sam povući poveznicu dobrog organiziranja puta s dobrim organiziranjem života i kako bih trebao otvoriti konzalting firmu u kojoj bih pametovao ljudima kako bi oni zapravo trebali živjeti svoj život i onda im ga organizirati. (prvo: već vidim Saru kako se prijavljuje za posao na poziciju glavnog koordinatora; drugo: vidio neki dan i pitam se - zašto bi neka firma, pobogu, napisala na tabli da se oni bave savjetovanjem i konzaltingom! Ergo dakle!? Dosta mi je tih koji nude najoptimalnije rješenje, drugu alternativu, podjednake ekvidistance i briju da su glavni protagonisti !?)

Prisluškivanja

"Heeej - ma nije, ono, ništa zapravo - samo tako malo serem - radije da serem nego da od buha radim slonove. Afričke. Jer se za to troši puno energije - a to mi se ne da... a nikad ne znaš kako će i završiti. A možda dobiješ žirafu A ti htio slona. A usput od sebe napraviš majmuna... A lav ti se smije... jooo srama..."

- napisao ja. U jednom chatu. Svidjelo mi se. I odlučio izdvojiti par zgodnih dijaloga ili monologa iz nekih razgovora i situacija te ih ukomponirati pod zajedničkim nazivom. Eto kolko sam u tome uspio. Loooše…

Financijska mnogoumica

Nije kriva srdela što je riba plava, već od vina rumena mene boli glava… Shvatite ovo kao lošu i promašenu poredbu s mojim financijskim stanjem. Ko fol, mislio sam na ovo: nije zato što je došla dvijetisućesedma, već od općenito sretnog (zvjezdano pogodnog? tko zna!) razdoblja u životu – ja ne znam što ću s pustom lovom koju pronalazim po svim hlačama i koja mi kapa sa svih strana. ?! Mislim, uvijek se imalo, samo se sad ima da se ne stigne potrošiti… grozno zvučim, znam… šok i nevjerica u očima čitatelja, ali ja imam financijsku mnogoumicu!

Lista (ala to do list): shopping (check, double check, triple check)…

- i tu sam stao. Nisam više imao vremena. U međuvremenu je stigao Amex na naplatu. Khm… ČK ČK (zvuk kase) i nema više malih papalina! Finili su Mare bali! (tko zna još ovakvih doskočica?) I bilo mi je besmisleno dalje nastavljati post o mnogoumici kad se zapravo radi o prividno velikim stečevinama u domaćoj i stranoj valuti. No, od toga prošao jedan dan i - opla! Papaline se udebljale i vratile ka cipli. A Mare napravila reprizu fešte! I sad se opet družim s Mažuranićima, Radićima i ekipom! Svima: sutra je fešta chez moi!!

Aj, aj, aj, aj, aj, aj… Puerto Rico…

- eto vraga! Tu je ostao samo naslov. A divno sam ovaj post imao u glavi. Imao. Pokušaj rekonstrukcije: Jeeeeee! Kupio sam karte za koncert Vaya Con Dios. Prvi koncert rasprodan, jbga. Brijali smo ići onda na drugi, u ponedjeljak. Kadli, kadli! Nema karata da budemo svi zajedno, nego su ostala raštrkana mjesta! I žena mrtva hladna grune da možemo kupiti za onaj prvi u nedjelju! Molim? Heleu!? Kak si glupa –c– pa rasprodano je!? He, he… šeretski će ona i usporeno se, filmski, uzdiže i poseže rukom za… – paralelno, mi, također usporeno, krivimo facu u grimasu, iskrivljenim tonom dubokih frekvencija vičemo puaaaazzziii i posežemo za svojim… - ona dakle tada… (sad je kao sve onako užasno napeto i usporeni filmski moment se vrati u normalu, totalno se čuje neka super mjuza u pozadini…) i? – ona ukazuje rukom na plakat i obavijest da je dodan još jedan koncert, baš danas, a mi vičemo - pazi ovo, ludilo, još jedan - vadimo mobitele i javljamo ekipi za novi moment! Naravno, to je po novom prvi i prije prvog koncerta prvi koncert. Prvi. Baš. Što smo mi zapravo i htjeli… Jel. I nagovorimo još dvoje da idu i ubodemo dobra mjesta (jer sad ima karata na bacanje. Baš.). Fu! Tako ja uskoro tražim izdavača za novu priču iz poznatog serijala za mlade: Pet prijatelja i Vaya u Lisinski, Dio mio. I sad se tu priča broj četiri prepliće s pričom broj tri jer ja shvatim da smo pozvali plus dvoje i da sad nas dvoje zapravo moramo dati lovu za ukupno pet (slovima: pet) karata! I, gn, progutam knedlu, bacam se oprezno na svoj novčanik, otvaram ko da je bomba, u pozadini ljudi viču, get down, ja vadim svu potrebnu lovu (u šoku zapravo što uopće imam toliko u novčaniku), zatvaram novčanik, ali ne, opet ga otvaram, get down again, jer shvatim da nije ostao prazan! Wow! Dobar dan, dobar dan – pospikam s Radićima – How u doin'?

/ "Zaklali su barunicu!" - Istrči! /

Eto.


Bleki


Post je objavljen 26.01.2007. u 11:45 sati.