Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vstsi

Marketing

Veleučilište je NAŠE

Studenti Veleučilišta u Šibeniku sa svijećama u rukama okupili su se danas u 12 sati pred zgradom Veleučilišta kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo sustavnim odlaskom kvalitetnog kadra s Veleučilišta za kojeg ne postoji nikakva zamjena. Studente se i dalje ignorira, prijeti im se i nameću nezakoniti programi, dovode se nekompetentni profesori dok se Ministarstvu predočava kao da je sve u najboljem redu. Za vrijeme dok su se studenti okupljali pred Veleučilištem, privremeni pročelnik za menadžment u ostavci je izričito zabranio studentima napuštanje predavanja na način da nikoga nije htio pustiti iz predavaonicelud. Ne samo da je to kršenje ljudskih i studentskih prava nego davanje lažne slike „kako je sve u najboljem redu“.



Roditelji jedne studentice prve godine, zgroženi činjenicom da je studiranje po zakonitom programu omogućeno tek jučer (zadnjeg tjedna semestra) nazvali su privremenog dekana koji im je rekao da je točno da profesori odlaze i da studentica riješi ispite "dok može". Novinarki Jutarnjeg lista sasvim neka druga priča: "ne, ne odlazi nitko, samo prof. Čičin-Šain."



Ministarstvo, pak, kaže da ne zna ništa o tome a da će detaljnije informacije imati danas u 15 sati (kad im privremeni dojavi).

Studenti najavljuju daljnje akcije jer je u pitanju njihova budućnost za koju nitko ne mari, a najmanje vodstvo Veleučilišta i gradova Šibenika i Vodica. Njihova je jedina funkcija očito dobivanje jako dobrih plaća a kad su problemi u pitanju, zavlada muk. SRAMITE SE!



Student traži njegovu ostavku i svih onih koji sudjeluju u uništavanju studenata, međutim, privremeni privremenog u ostavci naglo okreće temu razgovora i kreće u raspravu sa studentom kako su diplomanti ove ustanove sretni... A tko ne bi bio sretan kad više nikad ne mora nogom kročiti na Veleučilište i slušati isprazne priče nesposobnih ljudi... blabla


Studenti sa svijećama protiv odlaska profesora
Jutarnji list, Diana Ferić





Post je objavljen 25.01.2007. u 15:35 sati.