Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sovinist

Marketing

Kokoš godine: kandidat broj 1

Prva ovogodišnja kokoš godine se prijavila na natjecanje...

Maja: Zašto pušim i dojim?
Šovinist: Zato što si kokoš!


Članak


- Smatram da je bolje pušiti i dojiti nego uopće ne dojiti. Ionako je malena svakodnevno izložena dimu drugih pušača. No, razmišljam da bi trebala ipak napokon prestati - kaže Maja Vučić.

Maja Vučić, posebna izaslanica UNICEF-a za roditelje i bebe, žena koja je postala zaštitno lice kampanje koja promiče sve zdravstvene prednosti dojenja, ne može se odvići od svoga poroka - pušenja.

Bivša divasica u srpnju prošle godine rodila je djevojčica Gitu, koju još doji. Iako je prestala pušiti tijekom trudnoće znajući da to nije dobro za plod, ali i zato jer joj je smetao dim cigarete, lošoj se navici nakon poroda nije uspjela othrvati.

Priznala je da je tada prolazila kroz stresno razdoblje i nervoza ju je ponovno potaknula na cigarete. Ipak, više ne puši kutiju cigareta dnevno nego je smanjila na pola kutije.

- Dokazano je da je pušenje za dojenja štetno za dijete jednako kao što je štetno i tijekom trudnoće. Komplikacije mogu biti iste - teže dobivanje na težini, ali i problemi s dišnim putovima. Čak je i pasivno pušenje štetno za zdravlje djeteta- kaže dr. sc. Mirna Pleša, pedijatrica u Klinici za ženske bolesti i porode u Zagrebu. (L.N.)


Post je objavljen 21.01.2007. u 21:58 sati.