Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pricapricisad

Marketing

Mazoch se bori za život !

Zakopane - Češki skakač Jan Mazoch, koji je užasno pao na subotnim skokovim u Poljskom Zakopanu, u životnoj je opasnosti.
Svi koji ste gledali, a i sam, šokirao me prizor mladog češkog skakač, koji je u nemogućim uvjetima pao niz skakaonicu. Pad je izgledao užasno.
Već ga je u samom zraku okrenulo na glavačke. I isti tren ga je "skinulo" sa zraka kao da je nekakva loptica. Kad je pao na "snijeg", ako ga možemo tako nazvati, naime u Zakopanima kao i svugdje, nema snijega, udario je nekontrolirano glavom u taj led. Istu sekundu ostao je bez svijesti. Tako je to nemoćno tijelo klizilo niz padino nekontrolirano. Kad se tijelo zaustavilo, isti tren je "docurila" krv iz njegove glave i snijeg je bio sav krvav.
Slovensko DELO piše danas o tome.

Sylweriusz Kosinski, izvršni direktor bolnice u Zakopanima, rekao je, da je njegovo stanje jako ozbiljno."Još uvijek je bez svijesti, a ozlijede su jako ozbiljne i opasne po životu" rekao je Kosinski i
dodao, da odmah kad će biti u mogućnosti prebacit mladog skakača iz Zakopana u Krakow, da će to i učiniti. "Ipak ima ta bolnica bolju opremu" rekao je.

Inaće odmah nakon utakmice-skokova prva izvješća govorila su pozitivnije o njegovom stanju.

Takve stvari se inaće rijetko događaju na skokovim, no uglavnom tu bi se moralo tražiti krivca među organizatorima. Ipak su oni krivci, no još prije u prvom redu su tu suci, koji su dozvolili daljne natjecanje,jer nakon očigledne promjene smjera vjetra i brzine, oni su idalje dozvoljavali skokove. I samo se moglo čekati i nadati se da se neko ne povrijedi. No nažalost to se dogodilo i to na naj ružniji način.



Post je objavljen 21.01.2007. u 10:29 sati.