Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/panonskimornar

Marketing

zimske radosti

Da li mi fali snijeg? bogme ne! ja sam toploljubna vrsta i moram priznati da mi ovakvo vrijeme savršeno odgovara. U biti, ne baš savršeno, savršeno bi bilo da živim negdje gdje je prosječna godišnja temperatura 24 stupnja gospodina celzija. Jest, falit će sva ona voda koju daje topljenje snijega, u panici smo jer je žito izniklo i mraz će ga pobit, ali s obzirom da je uvozna pšenica i tako jueftinija od domaće, ni to me ne brine previše. jaglaci mi cvjetaju u dvorištu, maćuhica posađena prošlog proljeća cvjetala je do prije 10 dana, trava se zeleni i morat ću kositi uskoro. Jednom rječju-kalifornija. fali nam samo švarci za guvernera.

200 000 hrvata otišlo na skijanje? neka im ga. što se mene tiče,. evo im sav snijeg tamo u planine, da ga nikad više ne vidim, ne bi mi falio. A na skije mi ne pada na pamet stati ikada u životu. Nakon prijeloma lakta na rolama, fali mi samo spiralni prijelom potkoljenice.

zahvaljujući ovom divnom vremenu, stižem sad na godišnjem nadoknaditi sve jesenje radove u vrtu, plijevljenje, kopanje, sadnju lukovica, koje zbog posla nisam stigao na vrijeme. A da ne spominje da je Petar naučio voziti bicikl. još s kotačićima doduše, i malo ima problema s držanjem smjera, ali s obnzirom da mu je još jesenas bilo mrsko okretati pedale, to je ogroman napredak.

i ušao je u 'zašto?' fazu. 'Petre hoćeš čokolade?'

'A zašto?', onda se brzo ispravi 'hoću!'

sjedni za stol-a zašto? i tako dalje.

Bebica će se po svemu sudeći roditi s boksačkim rukavicama, koliko lupa, i dalje ne znamo što je, jer je tvrdoglavo prekrižila noge na UZV pregledu, ali nije uopće bitno. mada se nadamo curici. Al imam osjećaj da je dečko. No, još 3 mjeseca pa ćemo saznati.

U svakom slučaju, petar je svoj krevetić spontano prepustio bebi, uključujući i komplet 9igračaka za uspavljivanje. naime, veliki braco je pred božić prešao u svoju sobu. Putovali smo u Emezettu u osijek da bi našli blok-sobu koja će stati u prostor 235x280, i još našli samo u roza boji pa je dida morao kist u ruke i roza djelove prefarbat u narančasto. No, Petar je jedva dočekao preseljenje, i svi smo nekako mirniji. Mada mi je falio prvih dana u sobi, moram priznat.

nabavio sam civilization IV. orginal, jer mi piratska kopija nije radila. I nakon početnog oduševljenja, malo mi je dosadila. Nakon trojke, previše mi je lagana. previše stvari su ispravili da idu na ruku igračima, i mada je grafika za takvu igru jednostavno wow! nije me uspjela zadržati koliko trojka. koju još igram na starom kompu, koji sam premjestio na posao, pa kad se dežurstvo otegne...

nova godina? dočekao sam ju u krevetu s temperaturom, razboljevši se dan ranije u dežurstvu. baš sam bio jadan te noći, al šta ću, nikog da me zamijeni, a ja 39.7, tresem se i pregledavam pacijente zdravije od sebe. podsjetilo me na vojsku, kad sam držao stražu na -16 s temperaturom, i stigao kući na staru godinu u pet popodne, ne volim se ni sjećati toga...

no sad sam uhvatio tjedan dana godišnjeg, napokon ću se naspavati i obaviti 2-3 posla koja čekaju i čekaju i čekaju...

uh, sad sam se izdovoljio i opet ne moram pisat tri mjesecasmijeh

e, da, ukinuli su b listu lijekova za bolnice, ipak nećemo morati izdasvati račune na dvije kune i šesnaest lipa zbo par tableta. Hvala bogu na malim blagoslovima.

Post je objavljen 17.01.2007. u 15:30 sati.