Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/oceana

Marketing

Blogerski virus razotkrivanja malih tajni


Prihvativši izazov od Jace , prostirem pet, većini nepoznatih činjenica, a koje su sastavni dio mene. Teško da nešto od toga ipak nije utkano u tekstove objavljene ovdje (ili razgovore i druženja tijekom vremena), no, let's give it a try:

1. Još od djetinjstva obožavam zvuk pisaće mašine. Volim i ovaj, meki, podatni zvuk komp. tipkovnice, ali kad ti nešto obilježi važan i lijep dio djetinjstva, ostaje utkano za svagda. Naime, pisanje, i to baš na pisaćoj mašini bio mi je jedan od najdražih hobija u djetinjstvu. Čak sam zamišljala da ću kad odrastem postati spisateljica i da ću imati svoj radni stol u nekom toplom kraju, u vrtu pored mora, okružena biljkama...i klik-klak zvuk pisaće mašine miješat će se sa zvukom mora, povjetarca i ptica.
Piskaram svaki dan (pjesme, kratke priče, dnevničke zapise, nekoliko romana ispisujem već godinama)...možda ih predam na uvid drugima kad malo odrastem. Malo, kažem, jer kako je krenulo, sumnjam da ću u ovome životu ikada do kraja odrasti.

2. Omiljene životinje: dupini i slonovi.
Za kućne ljubimce ipak sam odabrala svijet biljaka i minerala.

3. Užasavam se hladnoće od kad znam za sebe. U djetinjstvu sam se svake jeseni «opraštala» od života, uvjerena kako neću preživjeti nadolazeću zimu. Kasnije sam si obećavala da ću to godišnje doba provoditi u vječno toplim krajevima. Kako je krenulo, izgleda da neću morati daleko.

4. Obožavam filmsku umjetnost. Jedan od razloga je i što se u jedan medij može uklopiti većina onoga što volim: fotografija, glazba, tekst...

5. Krajem devedesetih odlučih se glazbi, koja me poput piskaranja pratila od prve svjesnosti, posvetiti i aktivnim djelovanjem. Zvučna kulisa za te sudbinske trenutke preusmjeravanja bio je album: Sounds of WOMAD 2 (kompilacija pjesama glazbenika koji su 1995. nastupili na WOMAD-u ).



Prenosim palicu dalje:


Vrtlarica
Viviana
Lanterna
Big Vern
Espadrila



Post je objavljen 15.01.2007. u 12:01 sati.