Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/powerofme

Marketing

MRŠAVIMO ZAJEDNO

kissPozdrav ljudi! Pošto sam u komentarima vidla i malo zanimanje za ovu dijetu što je ja provodim, odlučila sam napisati pokoju o njoj i tako pomoći i vama. Tako da svi smršavimo zajedno. Toga se malo nakupilo sad preko praznika, neki su trudni (kao Laura) pa će trebat skidat kile :)
Ovako svi podaci koji će se ovdje nać dolaze iz knjige dviju Slovenki (da me još ne tuže za plagijat)-B. Hrobat i M. Poljanšek. To je tzv. UN dijeta ili dijeta od 90 dana.
Cilj ove dijete je promijeniti metabolizam organizma, što je garancija da će se skinuti kilogrami i održati. Zbog toga je nakon provedene dijete potrebno još dodatnih 90 dana za doručak jesti samo voće, dok ostale obroke ožete jesti po želji. Bitno je samo ne miješati proteine i ugljikohidrate (u daljnjem tekstu UH) i držati potrebnu satnicu između obroka (3-4 sata). Ako se tijekom naredna tri mjeseca (po završetku dijete) izgube još 3 kg, onda je metabolizam promijenjen. Ako se izdrže sva tri mjeseca ove dijete (a nije teško jer se uopće ne gladuje) i ako se drži zacrtanog plana, može se smršaviti 18-25 kg.
Temeljno načelo dijete je-ako želite jako smršaviti, jedite svaki dan uglavnom kuhanu i pirjanu hranu, odrecite se kruha i smanjite količinu voća u voćnim danima. Ako želite jesti bolje, obilnije, a ponekad i pečene obroke, manje ćete smršaviti.

Načelo dijete

Tijekom 90 dana slijede 4 različita dana s obzirom na to koju vrstu namirnica jedete. Dijeta uvijek započinje proteinskim danom, slijede škrobni, potom UH dan te voćni dan. Nakon voćnog dana, dakle peti dan, vraćate se na početak ciklusa. Jedino je svaki 29-ti dan-vodeni dan. Taj dan se ništa ne jede, nego se pije isključivo voda. Zato je dobro na početku dijete upisati datum i brojati dane kako bi se znalo kada je 29-ti dan.
Treba jesti najmanje 3 obroka. Ako prijepodne ogladniš, pojedi voće ili popi neki voćni sok (sokovi se tretiraju kao obrok).

Važno je za kuhanje i pečenje upotrebljavati kvalitetno (maslinovo) ulje. Salate se začine malom žličicom ulja i s malo octa, ili samo limunovim sokom.
Važno je piti najmanje 2 l vode dnevno. Piju se također čajevi i voćni sokovi, ali bez šećera, tj može samo umjetno sladilo (ono za šećeraše). Alkohol nije dozvoljen jer zaustavlja postupak mršavljenja.

Doručak je svaki dan isti, dakle dvije iste voćke (2 kruške, naranče, manga, kivija....)

PROTEINSKI DAN (1.dan)--RUČAK: kuhano ili pirjano meso bez masnoće (piletina,puretina, govedina,svinja,riba...). Umjesto mesa mogu se pojesti 2 jaja ili komad sira, ali se nipošto ne smije miješati (dakle i meso i jaja). Može se također pojesti i svježi kravlji sir u istoj količini kao i meso. Mliječne proizvode ubrajamo u proteine (bjelančevine) pa ih je stoga dopušteno jesti samo prvi dan. Uz navedene namirnice može se pripremati puno salate i drugog povrća. Na kraju obroka se obavezno pije 3 dl bistre goveđe juhe.
VEČERA: isto što se pripremili za ručak, ali u pola količine i bez juhe. Za večeru se ne jede kruh. Ako za ručak jedete kruh, jedite samo jednu tanku šnitu i to integralni kruh.

ŠKROBNI DAN (2.dan)--RUČAK:grah,grašak,soja,leća,slanutak,riža ili krumpir. Sve to samo kuhano ili pirjano uz što manje masnoće. Obavezno zdjelica salate i šnita kruha. Povrće kuhati na jušnom temeljcu. Taj dan mogu se jesti i razne žitarice (ječam, proso-u zrnju)
VEČERA: pola manje ručka i bez kruha.

UH DAN(3.dan) RUČAK: tijesto sa začinima, pizza s rajčicom ili umakom od povrća (bez mesa i sira) ili slano pecivo u veličini pizze. Mogu i palačinke, samo bez mlijeka i jaja. Mogi i žitarice u jelovnik.
VEČERA:komad torte, 3 manja kolača ili 3 kugle sladoleda i obavezno 1 rebro čokolade za kuhanje.

VOĆNI DAN (4.dan)--RUČAK: voće za svaki obrok. Može suho voće, sjemenke i jezgričavo voće, voćni sokovi. Mogu se jesti kompoti, naribano voće, voćne juhe i pečeno voće.

-svaki 29-ti dan je vodeni i samo se oije voda!


Ovako, za one zainteresirane, uz svaki novi post, na kraju će se nalaziti i poneki recept iz te knjige. Knjiga je uglavnom složena tako da se jede raznovrsna hrana. Nalati se unutra 90 recepata. Sretno! Komentirajte mi dijetu. Ja sam za sada skinula 2 kg u dva tjedna... Zadovoljna sam! Makar ja ne najmeravam skinuti 18 kg nego 5-10, pa se ne pridržavam točbno svega. Pusa svima!


Post je objavljen 12.01.2007. u 18:51 sati.