Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/okice

Marketing

Živjeti. Prihvaćati. Voljeti..

Razlike među ljudima su vrlo bitne. i to je više nego istina. na primjer. kad sam bila mala, mama je pozvala prijateljicu i njenog muža (koji mi je btw. uvijek bio pomalo filozofski raspoložen) na večeru. oni su bili iz švicarske. i sad, stol je bio kraljevski postavljen. ja i seka smo imale famozne frizurice, sve je bilo prekrasno. kad su došli, svi smo bili nasmješeni. ja sam kao mala bila poznata kao inteligentno dijete (:P) i onda bi me gospodin uhvatio u razgovor. i dobro se sjećam jednig dijela.

Sakrila sam se pokraj fotelje, ispred velikih difenbahija (cvijeće) a on me upitao..
on: koji ti je najdraži predmet u školi.
ja: hrvatski
on: a tko ti bolje zna hrvatski , tata ili mama?
ja: mama
on: a tata matematiku jeli?
ja: aha
on: a šta misliš je li bolje da su oni dobri oboje u hrvatskom ili u matematici. da vole isti predmet.
ja: pa ja bi voljela da jesu.
on: e pa vidiš, razmisli malo. ovako, kad su dobri u različitim stvarima, kad se razlikuju, ti imaš pomoć od oboje u dvjema različitim stvarima, znaš? razlike među ljudima vrlo su bitne..

ja sam zašutila jer sam bila zbunjena, tj. nisam imala blagog pojma o čemu govori... tata mu je govorio da je to istina ali da sam ja ipak premalena da razmišljam o tome. on je rekao da ću jednom shvatiti. ja sam tada mislila da je on potpuno u krivu i da je najbolje da se moji roditelji slažu oko svih stvari i da misle jednako. naravno, tada nisam znala što sada znam..
tako sam sada shvatila da je istina ono što mi je rekao.
Image Hosted by ImageShack.us
i ako voliš nekoga, dijelit ćeš s njim svoj život, u dobru i zlu, moras prihvatiti sve njegove strane, svako njegovo mišljenje. svi smo na svijetu različiti, nitko nije isti.. svakog se treba razumijeti, svačije se mišljenje uzeti u obzir, i svakom čovjeku pružiti priliku da iznese ono što misli..
Onda kada niste sigurni.. pogledajte čovjeku u oči.. jer.. oči su ogledalo duše..
Image Hosted by ImageShack.us



Post je objavljen 11.01.2007. u 15:59 sati.