Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/vanjan

Marketing

Nova godina, nove šale...

Upravo sam pročitala pristigli mail i nisam mogla a da ga ne objavim ovdje da ga svi vide - oprez nije za osobe nježnijeg spola (čitaj muške) te osobe osjetljivog zdravstvenog stanja... Nužne vještine - osnovna informatička pismenost:

Pismo korisnice softverskoj kući

Poštovana gospodo,

Prošle godine izvršila sam upgrade sa Decka 5.0 na Muza 1.0. Nažalost, program vrlo loše radi. Nekompatibilan je sa financijskim softverom tako da je sada jako ograničen pristup aplikacijama Garderoba, dok se Nakit i Cvijece ne mogu pokrenuti, a koje su savršeno funkcionirale sa Deckom 5.0.
Uz to sa instalacijom Muza 1.0 došlo je do automatske deinstalacije mnogih zabavnih aplikacija kao što su bile Krstarenje , Vecera u dvoje, Vecer u kazalistu, i sl., ali su umjesto njih instalirani novi (koji nisu iz te kategorije) tipa: Poker, Subota ispred TV-a i Nered svuda 2006+.
Startanjem programa Razgovori 8.0 pojavljuje se prozor koji upozorava na grešku i obaviještava o onemogućenom pristupu nekim datotekama. Pokušaj njegovog ponovnog pokretanja ruši sistem.
Ni pod kojim uvjetima program ne izvršava funkcije: Spremanje u kuci i Pomoc u kuhinji. Pokušala sam problem rijesiti path-om Zvoncanje , ali ovaj višenamjenski uslužni program, koji je ranije sjajno pomagao sada daje više nego ograničene rezultate.
Molim Vas da mi pomognete. Nesretna korisnica.-- Odgovor tehničke službe --

Ovo je tipičan problem na koji se korisnice žale i on nastaje uslijed zablude. Mnoge naše korisnice vrše upgrade sa Decka 5.0 na Muza 1.0 što je zapravo kardinalna greška jer je Decko 5.0 paket za zabavu, dok je Muz 1.0 operativni sistem i to projektiran tako da izvršava što manji broj aplikacija.
Pritom, mnogi programski file-ovi mogu se instalirati samo jednom godišnje, i to je uvjetovano sa mnogo faktora, pošto Muz 1.0 ima vrlo ograničenu memoriju. Zato predlažemo da razmislite o kupovini novog softvera za poboljšanje performansi.
Kao najefikasniji pokazao se Kuhinja njegove mame 18.1, Strpljenje 10.0, a ne treba zaboraviti ni Njeznost 1.1. Kada se koriste zajedno ovi programi će učiniti da Muz 1.0 razvije osobine kao sto su Popravci u kuci 1.0, Najbolji prijatelj 7.6, Vecernji izlasci 1.2, Romantika 1.0, pa čak i Teretana 1.1 Savjetujemo da ni pod koju cijenu ne instalirate programe Punica 1.0 jer aplikacija daje smrtonosnu funkciju za Muza 1.0 uvlačeći ga u petlju u kojoj ce izvršavati samo Pecanje 9.4, Lov 5.2, sve dok konačno ne upadne u program Pivo 6.0, koji izaziva generiranje file-ova Pivski trbuh 9.1 i Hrkanje XP koje je praktično nemoguće izbrisati.

Uživajte i dobro se nasmijte!!Post je objavljen 09.01.2007. u 11:59 sati.