Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bluf

Marketing

ŠTO JESTI




AKO JE ISTINA - ONDA JE UŽAS!!!





Dobila sam ovo putem e-maila, prebolesno djeluje, ali i zabrinjavajuće. Ne znam koliko je provjereno, no vrijedi razmisliti!!!





" Dakle, kolegica prevoditeljica bila u Bruxellesu s predstavnicima Vindije, Sirele i Lure. Isli su tamo kako bi vidjeli na koji se način moraju u proizvodnji mliječnih proizvoda prilagoditi standardima EU-a.
Uglavnom, ona je slušala kako se rade ti sirevi i mlijeka i meso kod nas (sve je legalno, na žalost) - mukica joj je bila par dana....

Idemo po redu:

S i r e v i nemaju grama mlijeka u sebi, potpuno su umjetna tvorevina.
Kad bi bili prava, onda bi koštalo deset puta skuplje, a mlijeko, da je mlijeko, kostalo bi 20 kn.
Naime, mlijeka krave skoro da vidjela nisu. S tim da ih pumpaju steroidima i antibioticima, izbjeljivačima, umjetnim vitaminima,...

Za djecu su ti proizvodi VRLO opasni. Isto i voćni jogurti koji imaju toliko šečera da djeci definitivno povečavaju agresivnost. Drugim riječima, marketinški trikovi s mlijekom i kalcijem (ima puno boljih
izvora kalcija od mlijeka - to je čisti mljekarski lobi) su nas naveli na to bespotrebno i ŠTETNO ispijanje mlijeka. Ono odrasloj osobi UOPĆE ne treba, pogotovo ženama.

Sve važi i za kisele mliječne proizvode, posebno LGG koji su zaista bakterije koje se dobivaju uzgojem kulture bakterija od mrtvaca - kako ljudi, tako i krava (dobro ste pročitali, m r t v a c a).

Mlijeko koje se koristi za proizvodnju tih stvari se uvozi, nije naše.

S o j i n o mlijeko kao zamjena je bolje, ali budući da se ne može (ili može, ali teško) provjeriti jel ta soja GMO ili nije, bolje i to izbjegavati.

Glede s a l a m a , p a š t e t a - NEMAJU mesa u sebi. Zato i jest ČAJNA kobasa, recimo. Da bi bila mesna, mora imati barem 20% mesa, a i to je rijetkost.
Sve se opet napucava steroidima.

Krave koje se uzgajaju za telad koja će se klati daju bolje mlijeko, al ne prodaje se nama to mlijeko, nego ono lošije (dakle, telići dobivaju bolje).

Dok, recimo, za Japan se uzgajaju krave na poseban način: posebni travnjaci, sve organski uzgojeno, krave imaju masažere, idu na pašu, prije klanja ih se uspava jer inače, ako se životinja zakolje, ona je u stresu, i taj adrenalin se prenosi na meso koje ljudi jedu...

M e g g l e bi trebalo izbjegavati jer dolazi iz Poljske, pa nije sigurno jel ozračeno ili nije.

I
tako dalje, i tako dalje..."








Ljudi moji, više ne znam čemu i kome vjerovati, što jesti....
Mlijeko obožavam i da imam priliku sigurno bih pila domaće kravlje mlijeko (ili još bolje - kozje mlijeko...mmmm njamnjam), ali nemam pa se zadovoljavam onim kupljenim u dučanu. Srećom, mesa nisam ljubitelj, ali i da jesam - kobasice i takve suhomesnate proizvode imamo uglavnom domaće jer mi je djed na selu i on to radi. No, opet, neke takve "delicije" ipak se kupuju.

Ne znam koliko je ovaj tekst istinit, svi znamo što sve kruži našim inbox folderima naših e-mail adresa. No kako to provjeriti???? Malo mi je neobično to da krave imaju masažere tj. masere (ako ih ljudi masiraju)?!?!
Zar ne bi trebali na deklaracijama proizvoda pisati TOČNI podaci i sastojci???
Ili ja živim u nekoj iluziji. Da li oni nama pričom o LGG-u otkrivaju toplu vodu i prodaju pod hladnu???
Muljaju nam oči???
A s druge strane - meni je moja liječnica i nekoliko prijatelja liječnika i jedna medicinska sestra rekla da je taj LGG super stvar i da je baš dobro što to pijem.


JEDNO PITANJE - Kome vjerovati????

DRUGO PITANJE - Što jesti????


Post je objavljen 09.01.2007. u 11:03 sati.