Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/eowyn1312

Marketing

Glazbena inventura...

Budući da mi je to ipak struka, red je da prođem cilu prošlu godinu u glazbenom smislusmijeh…Šta san najviše slušala, šta me najviše držalo, pogodilo…Naravno da ću klasični dio priskočit jerbo ne virujem da bi me iko skužija da idem pričat o simfonijama Beethovena ili mog obožavanog Čajkovskogrofl. Dakle,tu moju profesionalnu deformaciju ću ovaj put ipak preskočit i pričat o ovoj, našoj, svakodnevnoj. Naravno, puuuno me zanima koje su pisme obilježile ovu našu (već) prošlu 2006smokin. Ma volin van ja puno statistike, naviknit ćete se već. Ovo je moj izbor za prošlu godinu…ako koga zanima, ja ću mu sve nabavit…

10.) Blink 182
Svake godine se nađu na popisu najslušanijih, već negdi 5-6 godina… Nekoć san imala 5 albuma koji su zauvik izgubljeni u kreativnom neredu moje drage sobe…šmrcheadbang. Ludi i veseli punk, da,da to van se samo čini. Njihove balade najviše me pogode. Možda zato šta nisu o dosadnoj ljubavnoj depri (ma ne može ona dosadit, šta ja govorinbang…), već o npr.razorenim brakovima i obiteljima. PRAVIM problemima. Genijalna grupa, a frontman (btw rođen 13.12.je presladak...;)) Sad van svira «I miss you». Javite kad vam dosadi...yes
Album : Take off your pants and jackets
Pisma : Story of a lonely guy
Image Hosted by ImageShack.us

9.) Apocalyptica
Ma evo vam ipak dašak klasike. Metal klasike…4 električna čela, čine ovu genijalnu finsku grupu koja obrađuje klasiku na metal načinnaughty, ili pak rock stvari na klasičan način. Ko god misli da klasična muzika ne može bit cool, domaći rad mu je poslušat ovo pod hitno. Još su bili u Zagrebu prije koju godinu…šmrcbang…ja ne bijah tamo.
Album : Cult
Pisma : Nothing else matters
Image Hosted by ImageShack.us

8.) Crvena jabuka
Dobri stari bosanski pop s najlipšim ljubavnim pismama na svitu. Preporuka : ne slušati ovo tijekom depresivnog razdoblja! Iskreno preporučam… jerbo ubija za poluditnamcor. Dobri stari Žera dok mu još nije pogled pomutija alkoholmad. Dobra stara vrimena. I svaki Božić s « Ja sanjam jedan bijel Božić…». Da, i to van je Crvena jabuka.
Album: pojma nemam, slušan «best of»
Pisma : Ostani
Image Hosted by ImageShack.us

7.) SKA –P
Najjači Španjolci na svitu koji su smislili novi smjer u glazbi…ska-punk. Kapa dolje. Ne znam jeste li čuli za njih, šteta ako niste. Najbolja muzika za tulume uz koju ne plešeš nego samo skačeš. A ko uspije povatat koliko oni izgovore u minuti, zaslužuje Nobelayes.
Album : El vals del obrero
Pisma : Cannabis
Image Hosted by ImageShack.us

6.) Luky
Teška srca ću reć da je ovaj lik ima najbolji domaći album u ciloj prošloj godini. I to samo zato šta ne znam jel bolji Gibi ili ne znam kome već. Genijalan albumdead. Saaaky će se složit. Hvala joj za ovaj album. Stvarno mi je triba. Iskreno, prošli album mi je bija dosadan, al ovim se totalno iskupija. Sve neka melankolija uz savršene riči i orkestralne dijelove…mljacthumbup
Album : V.I.T.R.I.O.L.
Pisma : Rič za nas
Image Hosted by ImageShack.us

5.) Gibonni
Jedan, jedini, genijalan i vječanyes. Tako bi ga ja opisala. Čovik koji mi je obilježija cili život sa svakim genijalnim albumom. I s njim uvik ista priča… U početku mi se album nikad ne svidi,a već za koji misec san albumom opsjednuta. I ove godine je bija odličan, ali ne mogu ga mirit sa starima. A tek Gripe:,? Ludilo živokiss!
Album : Kruna od perja
Pisma : Oslobodi me
Image Hosted by ImageShack.us

4.) Toše
Svi vi kojima se ovaj lik gadi na temelju jedne pisme, a to je valjda «Srce nije kamen», slažen se s vama u potpunosti. Ali ako niste čuli druge pisme, pokrijte se ušimayes! I to pod hitno! Lik odlično piva, baritoni su ipak baritoni. To ipak morate priznat. A čak je i rokerica Saaaky rekla da je album dobar, nakon šta san je ko zna koliko molila da ga ipak poslušablabla.
Album : Pratim te
Pisma : Žao mi je

3.) Juanes
Lik čiji san album dugo čekala. Jako volim španjolski jezik, ak niste skužili dosad. A ovo je ipak kolumbijski macan s genijalnim stvarimacool. (Hvala Dizzy !) «Camisa negra» mi je već dosadila, al ostali albumi će malo teže, čini mi se. Čisti latino pop/rock. Čisti, hehe..
Album: Mi sangre
Pisma : Nada valgo sin ti
Image Hosted by ImageShack.us

2.) Cetinski
E o ovom bi se dalo pričat…ne znam šta bi rekla. Od ovog lika se ove godine nije moglo pobić. Doživija je pravu renesansunjami. S genijalnim zadnjim albumom pohara je sve živo. Mare i ja ga malo bolesno «konzumiramo» i onaj jukebox u Senne malo previše zarađuje zbog našeg Cetinskog. A da ne govorim koliko dugo smo tražili pismu «Nek te zagrli netko sretniji»…čak smo je u cd shopu tražili na bilo kojoj kompilacijibang. Bome san se za ove praznike potrudila, jer njegove pisme treba imat sve! Stvarno ne znam u kojem je razdoblju bija bolji… A «prostoriju» samo i pamtim po njegovim pismama. Da san samo znala šta me sve čeka kad su me poslali doma da donesem njegov albumcerek. Lol.
Album : Budi uz mene
Pisma : Nek te zagrli netko sretniji, Što si ti meni
Image Hosted by ImageShack.us

1.) HIM
Već stoljećima na prvom mistu i ne znam oće se to tako lako minjat. Svi kažu da je muzika depresivna, a ja ne bi rekla da je to loša osobinano. Ako te nešto ubedira, znači da ima osjećaj i da te može pogoditdead. A nema puno muzike tu odliku. Vile je i moj lik iz snova, ako ko pita. Sve savršeno, ne mogu ja ni dat bolji opis, meni su samo leptirići kad se sitin ove grupecerek. S razlogom prvi…i to je to. P.s. OVO NA MOJOJ POZADINI NIJE PENTAGRAM, VEĆ HEARTAGRAM ( koji baj d vej ima suprotno značenje!) za sve koje zanimaburninmad
Album : And love said no
Pisma : The funeral of hearts
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Asti koliki će ovo bit post, al tribala san ovo obavit. Sad je vaše mišljenje na redu…

DODATAK
Puuuno hvala Coldenu (ne znam jel mi da pravo ime pa za svaki slučaj) koji mi je jučer napravija ovaj najlipši mogući dizajn i kojeg san sinoć pilala s tim biće jedno uru vrimena. Iako se ne bi tribala zafaljivat jer san ipak imala pudinga u kosi, al eto…bija bi red, jel…zezan se, of course. PUUUUNO hvala, stvarno je savršen!


Post je objavljen 08.01.2007. u 14:39 sati.