Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/euklid

Marketing

Slalomski junaci dana

* Bode Miller. Čini se da Bode već tri godine nije završio slalomsku utrku. Nije ni danas. Da je, vjerojatno bi bio na postolju. I baš danas, kad je konačno vozio disciplinarano, onakva fatalna greška servisera! Nema veze; Bode je jedan i da ga nema, ne bi bilo prave zabave.

** Sarka Zahrobska. Cura je sve bolja, i očito proboj s 14. mjesta na treće u Zagrebu, ne samo da nije bio slučajan, nego je donio i ono bez čega se ne može: samopouzdanje.

** Veronika Zuzulova. Još jedna naša djevuška. Drago mi je da je sve bolja. Zvjezdica više jer njezin hrvatski je superioran! Ove godine sam je prvi put čuo kako govori hrvatski. I premda su nam jezici tako srodni, bilo je impresivno. Gramatički točno i praktično bez akcenta.

*** Anči. Bravo, Ana! Zakašnjeli bravo i za Zagreb. Danas očito ne posve zdrava, u Zagrebu pod silnim pritiskom, a rezultati su fantastični. Sad se tek Slovenci pitaju u čudu što se zbiva. Jer, Janica je bila singularitet i to se nekako moglo prebroditi. A sad Ana, za to objašnjenje tek treba naći. Bravo, Ana!

**** Marlies Schild. Ovo je viđeno samo u najboljim Janičinim danima. Ne samo da pobjeđuje, nego to čini savršeno. Ako je sve u redu, bit će uvjerljivo najbrža u obje vožnje. I još se smješka dok slalomira kroz vrata. Ako se uda za svog sadašnjeg dečka, i ako se organizira svjetsko prvenstvo za bračne parove, onda se zlatna medalja može dodijeliti unaprijed.

***** Marc Berthod. Čovjek je imao startni broj 60 (ispravite me ako griješim) i ušuljao se u drugu vožnju; baš kamo treba, na 27. mjesto. Ne znam je li ikada u svjetskom kupu pobijedio netko nakon 27. mjesta u prvom laufu. Naravno da trka nije bila normalna, svi nakon prva tri, četiri vozača su skijali po nečem što nije ni voda ni snijeg ni trava ni blato ni rupe, nego sve zajedno. No, bilo je i drugih koji su mogli zgrabiti šansu u takvim uvjetima; osobito prva petorica na startu utrke i prva petorica u drugoj vožnji. Ovako je ispalo baš super: prava senzacija i čista zabava. A još mi je najljepše bilo kako se Marc smješkao u cilju kad bi se spustio svaki sljedeći konkurent: malo sretno, malo zbunjeno , malo u nevjerici, malo lukavo, malo sramežljivo, ali ipak najviše sretno. Bravo, Marc!

Post je objavljen 07.01.2007. u 16:09 sati.