Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rakijajezakon

Marketing

Haris Poppers i Tajni kanalizacijski odvod (2.Poglavlje)

"Romualdova obitelj"

U povećoj, trošnoj, drvenoj kućici, živio je Romualdo sa svoja dva starija brta, mlađom sestrom, te ocem i majkom. Ušli su u kuću i pomislili kako je zrak čist i taman kada su došli do stola, iz zasjede iskoči majka! "DI STE BILI CIJELU NOĆ!? BEZ PORUKE? BEZ JAVLJANJA? MOGLI STE POGINUTI!!! ŠTA BI JA ONDA BEZ FIĆE!?", a Rom joj odgovori: "Ali mama, držali su jadnog harisa zatvorenog sa rešetkama na prozoru...". "BUDI SRETAN AKO IH JA TEBI NE STAVIM NA PROZOR!", odvrati mu ona i okrene se prema kuhinji da napravi doručak. Po stepenicama koje vode na drugi kat, sišla je Romualdova sestra Džinovka. nije još ni sišla sa stepenica a već je pitala: "Majko jesi li vidjela moje tamp....", ugledala je Harisa i nije mogla dovršiti pitanje od uzbuđenja. Haris ju je ljubazno pozdravi, a ona pobjegne natrag na kat kao da jz progoni tisuću bijelih ušlagiranih štakora sa pjenom na ustima, koji su plod alkoholiziranog uma. Harisu ništa nije bilo jasno te upita Roma: "Koji je kurac toj maloj!? Shvatio bi ovakvu reakciju da sam spustio hlače kao inače, ali nisam...", a Rom mu odvrati: "Cjelo jebeno ljeto nije stala pričati o tebi... Već mi je počela ići na živce... skoro sam je počeo tretirati kao Harmoniju, ali još nije tolika tlaka.". Nije stigao ni izreći rečenicu do kraja, kad je otac došao doma.
Pristojno je pozdravio i sjeo za stol. Ugledao je Harisa i upitao: "..... Tko si pak ti!?, Draga, zar si se opet igrala sa poštarom dok me nije bilo!?", a Haris mu odvrati: "Ja sam Haris... Haris Poppers gospodine...". "Ah da... to si stvarno ti. Rom mi je naravno već sve ispričao o tebi.", kaže otac, a majka se odmah nadoveže: "Tvoji su sinovi noćas ukrali fiću i otišli po njega!", otac kaže: "A da!? I kako je bilo dečki?", a majka mu zabije nož među prste na stolu... Malo je zastao, promislio i rekao: "To je bilo jako neodgovorno od vas, jako jako!" Te se majka udalji. Otac priupita: "Znači, škola počinje već sutra... trebati će vam puno knjiga... Sve ćemo uspjeti naći samo na jednome mjestu... Diskontu-Vele-Malo prodaji u obližnjem selu po imenu Vukojebina. Da uštedimo na vremenu, ići ćemo mojim balonom na vrući zrk." te su nakon doručka krenuli u vrt gdje je stajao napuhani balon.
Haris se ustrtario i svi su ga čudno gledali. Tada se Rom sjetio da Haris još nikada nije putovao balonom. Cijela obitelj je počela objašnjavati Harisu kako to nije ništa strašno te su mu tepali kao retardiranom dijetetu sa I.Q.om sobne temperature. Nakon pola sata nagovaranja i moljenja, uspjeli su ga ugurati u košaru vezanu za balon. Otac je počeo napuhavati balon, a košara se odvojila od zemlje zajedno sa cijelom obitelji i Harisom, ali taman kad se balon dignuo na nekih dvadesetak metara visine, Haris se nagnuo preko ruba da vidi tlo. Jadnik se skliznuo i pao glavom na beton. "Sva sreća da nije pao na noge, ozlijedio bi se jadničak.", rekao je Rom te su krenuli dalje. Haris je ustao sa zemlje i bio prisiljen trčai za njima. Kako je morao pogledom pratiti balon u zraku, nije opažao prepreke, te je stalno glavom lupao u prometne znakove, koljenima u kamene blokove pokraj ceste, sklizao se na pasja govna pa da ne nabrajam dalje. Sve je to jako zabavljalo cijelu obitelj sve do sela Vukojebina.Kada se balon spuštao, Haris je jedva bio na vidiku, te kada su se spustili na zemlju, bio je taman pola kilometra od njih.
Kada su se napokon sastali, krenuli su prema diskontu. Kada su ušli u njega, vidjeli su da jedan poznati pisac ima prezentaciju nove knjige "Pijani ja". Bio je to čovjek glumačkog izgleda, nježne kože kao bebina guza i mozgom veličine graška. Zvao se Joža i bio je jedan od poznatijih alkoholičara samo njima poznatog svijeta. Upravo su tamo sreli i Harmoniju. Harisu je pao mrak na oči, pa je pustio Romualda da se zajebava s njom, dok on stane u red da kupi knjige za školu.
Joža je držao neki govor, te je od jednom zašutio... "HARIS POPPERS!!!", zavikao je Joža, a jedan je foto reporter brzo reagirao, ulovio je Harisa i odvukao ga do Jože. Joža mu šapne: "Nasmiješi se Harise, s tobom ću ugrabiti naslovnicu..." i nastavi "Ljudi moji, kako je to čaroban trenutak, kad je mladi Haris Poppers ušao u trgovinu da bi kupio moju autobiografiju "Pijani ja" koja je sasvim slučajno Best Seller već tri tjedna. Nije imao pjma da će otići sa svim mojim djelima apsolutno besplatno.", uvalio je knjige Harisu i šutnuo ga iz reda. Sve je to promatrao Dušan i nije mu se svidjelo što je vidio. Zaskočio je Harisa dok se vraćao prema Romualdu i Harmoniji i počeo mu srati: "Poznati Haris Poppers, ni u javni Wc ne možeš ući a da to ne završi na naslovnici nekog časopisa!", nije ni dovršio kad ga je jedan stariji gospodin odgurnuo i rekao mu: "No, no Dušane, budi malo pristojan...", Haris je blijedo gledao, kad mu je taj gospodin pružio ruku. "Luciano Mutivoda, Dušanov otac." predstavio se i dodao: "Tvoj je ožiljak legenda, kao i alkoholičar koji ga je ostavio...", a Haris mu odbrusi: "Ma koji kurac hoćeš, VotkaMortus mi je ubio roditelje, a ja hodam uokolo sa veš mašinom na glavi!!! DA TI JA NAPRAVIM JEDNU?". Luciano je shvatio da je nepoželjan, uzeo je u ruke jednu od korištenih knjiga iz ruku Romualdove sestre, pogedao ju i vratio joj je. Okrenuo se, pozdravio: "Aj crknite svi skupa." i otišao iz prodavaonice zajedno sa Dušanom. Haris i Rom su stavili vatu u uši da ne čuju što Harmonija govori i čekali da Romovi starci završe sa kupnjom. Kad su završili, krenuli su kući, sutra je veliki dan.

Ako niste pročitali moj komentar ranije, onda vam sada javljam da je knjiga napokon gotova i da će objavljivanje ići kao i obično (Poglavlje svaka 2 dana). Hvala vjernim čitateljima. Bez vas sam nitko i ništa. Da me niste toliko tjerali, Haris možda još ne bi bio gotov...

ALA HOMO ČA POPIT!!!party!!!

Post je objavljen 05.01.2007. u 18:46 sati.