Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/milanezi

Marketing

Kome treba prvenstvo bez Juventusa?

Nakon prvog dijela sezone, u koju je nekolicina klubova ušla s bodovnim minusom, a Juventus je zbog namještanja utakmica kažnjen izbacivanjem iz Serie A, kapetan Milana Paolo Maldini izustio je zanimljivu misao - prvenstvo nije isto ako nema Juventusa.

Pomalo začuđujuće zvuči rečenica Milanova kapetana Paola Maldinija kako prvenstvo s Juventusom i bez njega nije isto. Naravno, sa sportskog aspekta to je lijepo čuti, ali zar Juvetus nije kažnjen zbog nesportskih radnji i zbog namještanja utakmica?

Također, indikativno je i to što je zbog istog kažnjen i Milan, ali i što unatoč izostanku, prema Maldinijevim riječima, njegov klub zauzima sredinu tablice (nalazi se na 12. mjestu, sa čak 20 bodova manje od lidera Intera).

'Bez Juventusa prvenstvo za mene nije zanimljivo. Nadam se da će iduće sezone klub iz Torina biti opet u Serie A, pa da sve ima smisla', riječi su Paola Maldinija, koje je potvrdio i Milanov trener Carlo Ancelotti:

'Juve je konstanta u našem nogometu, a bez njega sve gubi smisao. Prvenstvo je totalno nezanimljivo, a samo su utakmice protiv 'crno-bijelih' posebne.'

Što bi na sve to trebali reći klubovi koji se nalaze u Serie A, a koji se nisu upletali u sumnjive poslove te su na sportski način osvajali bodove i pobjede?



Post je objavljen 05.01.2007. u 14:50 sati.