Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/nastassja

Marketing

Zrno ludosti

Najbolji način pranja suđa uvijek je bio razbiti pola. A najbolji način traženja posla je tražiti posao za koji niste kvalificirani ni mrvicu. Nećete biti razočarani kad vas odbiju. Moći ćete mrtvi hladni reći: "A što onda, ionako nisam imao pojma o tome."

Ja sam u fazi traženja posla. Zapravo, sve od te faze što sam učinila je da sam pregledala što se nudi. I od dosta dobrog broja meni puno stručnijih poslova, mene najviše privlači onaj za koji nemam stručnosti. Bar ne one fakultetske. Pogrešan fax totalno. Moj prirodne znanosti, oni traže umjetničku akademiju. I sad se vi pitate, a kako meni uopće pada na pamet i pomišljati na takav posao? Pa zato jer se kužim u taj posao. Nisam se školovala za njega, ali ga znam. I bila bih idealna za njega. Istina je da jesam imala nekog iskustva s tim, puno interesa i poprilično kreativnosti. To traže.
Sad mi jedino ostaje da ja njih lijepo uvjerim da iako nemam pojma što se na potrebnom faxu uči, iako nemam točno pojma ni što oni traže, nitko neće biti bolji od mene.
Aha, još moram napomenuti da živim u stranoj državi čiji jezik baš ne govorim dobro.
Idealno, ha?

Al kako je taj ljudski mozak zabavna stvarčica, to je nevjerojatno. Ko da živi nekoliko civilizacija u njemu i sad su one zaratile. Ona napredna, razumna civilizacija i ona neka, tek u razvoju koja se raduje šarenim balonima. Al ovi s balonima su ko ludi ovih dana. Misle da će baloni ipak pobijediti. Iako ovi drugi imaju strijelice. One koje te puknu u balon i onda bubneš u stvarni svijet.
Ja sam još uvijek među balonima. I drži me neka luda nada da možda budu ludi i ti koji su dali oglas za taj posao… i možda ipak dobijem posao iz snova.

Bog još nije vidio ni jedan auto na peronu metroa.
No tko zna?
Možda ni to neće izostati…
"Idući put kad budem došao", reče u sebi Bog, "bit će sigurno natpisa Metro-Auto-Vagon."
Sa zrncem ludosti, što su ga dodali mozgu
koji sam im jednom stavio u glavu,
ljudi su kadri i to pronaći.Post je objavljen 04.01.2007. u 21:38 sati.