Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tvshows

Marketing

>> VIJESTI #1 <<


1. Fox otkazao 'The O.C.'


'The O.C.', serija koja već četvrtu godinu zabavlja mladu populaciju, završit će nakon što naručenih 16 epizoda 4. sezone završi s emitiranjem krajem veljače, kako kažu iz Foxa.

'Čini se kako je sada najbolje vrijeme da zaključimo sa serijom', izjavio je autor serije Josh Schwartz.

Fox je dosada emitirao 8 epizoda posljednje sezone, a odsad će svakog četvrtka, počevši od ovog, 4. siječnja, emitirati nove epizode sve do 22. veljače, kada je na redu posljednja, 16. epizoda.

The O.C. je bila serija koja je već na početku svoga emitiranja prikupila mnoge fanove i odonda se o njoj naveliko govorilo. U trećoj sezoni dogodilo se neočekivano - ubijen je jedan od glavnih likova, Marissa Cooper. No, to je bila win-win situacija i za producente i sa Mischu Barton, koja je utjelovila lik mršave bogatašice. Tako je ona dobila što je htjela, izašla je iz serije, a ovo je za producente bila odlična stvar jer su htjeli dići rejtinge. No, Fox to nije vidio tako te je mnoge fanove razočarao naručivši samo 16 epizoda za 4. sezonu, što je bio ukazatelj kako bi ovo mogla biti posljednja sezona. Ovog studenog, kad je 4. sezona počela s emitiranjem, serija je dala katastrofalne rejtinge te je Fox doslovno spustila na dno dna. To je bio još jedan razlog da Fox okonča ovu teen seriju, i eto dogodilo se ono čeg su se fanovi ove popularne serije bojali - serija je otkazana.



2. 'Battlestar Galactica' film na DVD uskoro?

'Battlestar Galactica', vrhunska SF serija i miljenik svih kritičara, navodno će dobiti i svoj film koji će izaći direktno na DVD. No, radnja filma neće se odvijati u isto vrijeme kada i serija, i trebao bi se početi snimati u pauzi između 3. i 4. sezone, točnije, ovog ljeta.

Vjeruje se da će film zapravo biti uvod u 'Capricu', spinoff 'Galactice' koji bi se navodno trebao početi prilazivati na SciFi-u, a govorio bi o nastanku Cylonaca, tj. kako je život tekao na jednoj od kolonija prije napada Cylonaca.

No, niti film niti spinoff serije još nisu dobili zeleno svjetlo za snimanje, iako se to uskoro očekuje. Galactica je ove sezone zabilježila znatan pad gledanosti, učinviši riskantan potez ovog proljeća, završivši sezonu tako što su preskočili dvije godine. Ipak, o padu kvalitete se toliko i ne govori, jer ova hvalevrijedna serija i dalje prima same pohvale.






3. Televizijska verzija Mr. and Mrs. Smitha - uskoro na ABC-u!


Jedna od najjačih američkih televizijskih kuća, ABC, dala je zeleno svjetlo za snimanje jednostanog pilota televizijiske inačice popularnog trasha filma iz 2005. - 'Mr. and Mrs. Smith'. U ekipi je i redatelj filma, Doug Liman, a scenarist Simon Kinberg, prokomentirao je seriju kao 'Bračne vode', samo s dodatkom oružja.

Za one koji ne znaju, film je govorio o bračnom paru koji su zapravo oboje tajni agenti te to skrivaju jedna od drugoga. Ipak, tajna mora izaći na vidjelo kada oboje dobiju zadatak ubiti jedno drugog. Film je zaradio 186 milijuna dolara, i to samo u kinima u Americi.
U seriji ćemo vidjeti Smithove 6 mjeseci nakon događanja u filmu. Kupili su novu kuću u predgrađu, ponovno su se vratili na posao, no bračni problemi još uvijek su tu.

Hoćemo li ovo neobično djelo gledati već sljedeće televizijske sezone, ne zna se. Pilot je već bio u planu za ovu jesen, no ABC je tek sada dao zeleno svjetlo za njega.

O kvaliteti... Tko zna... Film je bio apsolutni trash, stoga vjerojatno možemo očekivati sate i sate zezancije na račun glumaca i loše priče. Par iz filma, Pitt i Jolie, najvjerojatnije neće glumiti Smithove u seriji.




Post je objavljen 04.01.2007. u 09:05 sati.