Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/terorijaiprasak

Marketing

Ujedinjeni narodi protiv monopola

Na svim razinama usklađeno je opće mišljenje da je monopol najveći neprijatelj čovječanstva. Uvidom u stanja na terenima utvrđeni su monopoli u različitim granama industrija, neprofitnih organizacija i međuljudskih odnosa. Ono što zabrinjava je da monopoli postoje i u samoj prirodi, što ljude, kao ranjiva i labilna bića, inspirira da to stanje prenose i u sve grane vlastitih aktivnosti. Stoga Ujedinjeni narodi predlažu da prve aktivnosti trebaju biti usmjerene na razbijanje monopola u svemiru.
Najkasnije do polovice 2007. godine raspisat će se još tri koncesije na najveću zvijezdu i središte gravitacije Mliječnog puta te tako razbiti Sunčev monopol koji traje već milijardama godina. Uvjeti za natječaj će biti:

- masa od 1,5 do 2 x 1030 kg
- prosječna gustoća od 1,4 – 1,5 g/cm3
- površinska temperatura od 5,500 – 6000 K
- oblik kugle je prednost, ali nije uvjet
- izjava da predmet natječaja ne osvjetljava nijednu drugu skupinu planeta ovjerena kod javnog bilježnika
- predmet može biti javno dobro ili dioničko društvo

Koncesija se dodjeljuje na milijun godina uz mogućnost produljenja. Ukoliko se nitko ne prijavi na natječaj, sva prikladna tijela koja se trenutno nalaze u poznatom dijelu svemira ulaze u bubanj i tri će biti izabrana nasumično.

Ovime će svaka planeta Mliječnog puta imati izbor između četiri gravitacijska polja što će prema mišljenju relevantnih stručnjaka za tržišne odnose u svemiru, doprinijeti liberalizaciji gravitacijskih odnosa u svemiru. Isto tako, time će se razbiti sadašnje monopolističko trajanje osvjetljenja planeta i omogućiti slobodno formiranje trajanja dana i noći što može unaprijediti ljudsku produktivnost i za 56%!

Radne skupine Ujedinjenih naroda razmatraju i ukidanje monopola na stvarnost čime bi dobili mnogo više stvarnosti i veću mogućnost izbora. Ipak, u žestokoj debati, gdje nije manjkalo filozofsko fizičkih okršaja, nije do kraja raščišćeno postoje li već i sada različite stvarnosti.

Od ostalih prijedloga, među zanimljivijim se mogu izdvojiti ukidanje monopola na život za živa bića, čime bi se svakoj stvari ili pojavi omogućio život, zatim ukidanje monopola na zrak kao jedini plin koji se može udisati te ukidanje monopola na mržnju desnim političkim orijentacijama. Budući da potonji formalno ne postoji, upitno je da li će se uspjeti izglasati njegovo provođenje.



Post je objavljen 02.01.2007. u 02:35 sati.