Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lepina

Marketing

Drugi dan jedenja

..tablete..

Ove tablete preporučuje Breus u svojoj knjizi za pomoč i jačanje u početku ulaska u normalnu prehranu. Tablete su u biti komprimirani dijelovi raznih ljekovitih biljaka koje su prije toga fermentirale, potpuno prirodni proizvod. One se uzimaju uz hranu koju redovito koristimo, da bi ta hrana bila što iskorištenija. Našao mi ih je šogor u Švicarskoj i poslao. Uz njih ne osječam nikakve tegobe u prehrani.
Počeo sam sa laganim juhama i sluzima iz bosanske jako zakišeljene tarane, koja jako godi u ustima i želucu. Danas sam nastavio sa isto tako jednim tradicionalnim bosanskim jelom koje se zove"KEŠKE". Sastoji se od pšenice pripremljene na tradicionalan način koji se još uvijek koristi tamo gdje je i nastao, kroz stolječa neimaštine i siromaštva. U krajevima oko gornjeg toka rijeke Vrbas, Kupreške visoravni i Rame. Još neki krajevi prekticiraju takav tradicionalan način prehrane uoči Božića. Pšenica se istuće u drvenim stupama, prije toga je navlažena. Kad se odvoji od jednog dijela košuljice ili opne, vrača se ponovo u stupu i zrna se isprebijaju. Ona se kuha u juhi od kuhanog pijetla koji se specijalno čuva za to. Kad je pijetao iskuhan meso se odvoji od kosti i izmješa sa kuhanom pšenicom. To jelo se konzumira tokom svih dana blagdana. Ja sam takvu pšenicu jeo ali bez mesa, lagano sam je žvakao, želudac i crijeva su mi jako dobro podnijeli.
U svojoj knjizi gospodin Breus preporučuje neke autore koji su napisali knjigu kako se nastaviti hraniti poslije primjene Breusove totalne terapije raka i leukemije.
Ta se terapije uglavnom sastoji od vegeterijanske kuhinje. Ja sam se odlučio za ovu tradicionalnu bosansku koja nije ni vegeterijanska, a ni sa puno mesa. Osjećam da mi godi. Rezultate čemo vidjeti poslije. Sutra novi post, kada ću napisati kako pripremiti pripravak koji se može koristiti svako jutro za doručak, a veoma jača organizam.


Post je objavljen 01.01.2007. u 16:16 sati.