Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mirta9

Marketing

Image and video hosting by TinyPic Toliko toga stane u sjećanje. Gotovo sve što želimo kao i ono što ne želimo pamtiti. Sjećam se prvog broja telefona kojeg sam zapamtila, broj od mamine sestre kod koje sam kao mala živjela. Zapravo ga i nisam znala kako treba jer sam stalno mijenjala mjesta dvjema znamenkama na kraju. Ispunjavajući leksikone, nakon upisanog imena, zatim adrese na drugoj, uvijek sam zastala na trećoj strani gdje se tražio broj telefona. Nisam mogla napisati da ne znam pa sam napisala dva broja, jedan je završavao sa 45 a drugi 54 u nadi ako će me netko trebati okrenuti oba broja.
Isti problem je bio sa datumom rođenja: 22 ili 23. I skrivala sam to svoje neznanje od drugih pametnih sedmogodišnjaka koji su s lakoćom pamtili sve što se tiče brojeva.
Iako mi je matematika bila najdraži predmet i brojevi mi nisu predstavljali problem. I zapravo sam sve drugo pamtila. Sve drugo osim tetinog broja telefona i datuma rođendana. I uvijek me nešto podsjeti na to, čak i sada kada je prošlo mnogo godina. Baš na Božić, mama me pita gdje je mali imenik jer joj treba tetin broj a ja sam ga bez problema izdiktirala.
Možda ga prije namjerno nisam htjela savršeno pamtiti jer to nije bio naš broj nego tuđi i možda sam čuvala mjesto za broj naše kuće kada jednom bude gotova. I možda rođendane nisam pamtila jer su bili uvijek dočekani u obitelji koja nije moja.
Tetin broj je završavao na 45 a broj koji smo dobili preseljenjem u kuću u kojoj smo napokon počeli živjeti zajedno, završava sa 54. Nevjerojatno. I od tada dobro znam da rođendan slavim na zadnji dan ljeta.

Image and video hosting by TinyPic When I am down and, so weary;
When troubles come
and my heart burdened be;
Then, I am still and
wait here in the silence,
Until you come and sit awhile with me.

You raise me up,
so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong,
when I am on your shoulders;
You raise me up:
To more than I can be.



Post je objavljen 29.12.2006. u 19:06 sati.