Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hadvao

Marketing

E, moj narode

Inspiriran sam postom prijatelja blogera:
van svake pameti -> Oduzmimo im koncesiju

Da se u potpunosti slazem, onda bih ostavio komentar na post. Ali kao sto vidite, ja pisem poseban post, dakle...
Ovo nije samo post o koncesiji RTLa, nego se moze poopciti i na mnoge druge stvari u zivotu.

Izdvojit cu zanimljiviji dio:

Slaven Letica bi da se oduzme koncesija RTLu jer imaju strasno debilan i zatupljujuc program, i mogu reci da se slazem sa njim u potpunosti, kao i vecina normalnih ljudi. Osim sto na programu nemaju doista nista pametnog, toliko su jadni u prenosenju vijesti da je to sramota.


Ne slazem se. Zabrane obicno ne koriste puno. Sjetimo se poznete narodne izreke insipirirane Knjigom postanka: "Zabranjeno voce je najsladje." I bi tako. Ono sto nam je zabranjeno uvijek nam je posebno interesantno. Kod ljudi za koje pricamo da su buntovnici je to posebno izrazeno. Dakle, nema puno koristi od svega toga.

Televizija je javan medij i kao takav treba imati potpunu slobodu. Pogotovo RTL, ne placam nikakvu pristojbu kako bi ih mogao gledati za razliku od znate vec koga. RTL meni nije obecao (niti verbalno niti pismeno) ama bas nikakvu kvalitetu, niti ista drugo. Zar vama je? Osim toga, tu je i samo pitanje slobode. Zalazem se za slobodu i raznolikost. Neka prikazuju sto hoce, neka budu slobodni i razvijaju svoju kreativnost. Ako ce svi tako raditi, ja cu si izabrati sto mi se najvise svidja i za svoj gust koncentrirati se u pojedinim trenutcima na nesto ciljano, npr. gledat cu RTL dok mi se svidja.

Nitko te ne sili da gledas RTL, ako hoces gledati TV, ima tu jos TV programa. Neka isplivaju van sa svojom kvalitetom, a to mogu samo uz slobodu. Ako ni jedan TV program ne valja, ima i drugih stvari u zivotu! Nismo biljke, bar ne vecina nas...

Ne tvrdim da RTL ima kvalitetan program. Hocemo ukinuti koncesiju? Mislim da je tu problem. Prepoznao bih cilj koji se ovdje zeli ostvariti: ukinuti emitiranje RTLa (u daljnjem tekstu RTL spominjem kao X-tv jer se ovo moze primjeniti na opcenito) . Posto ne zelim krasti nikome slobodu, predlazem da se djeluje na narod! I prije tisuca godina su mnoge poznate licnosti prepoznale moc naroda, pogotovo oni koji su vodili politiku i ratove. Sjetite se starih Rimljana i cezara, Hitlera... O cemu ja to? Ako zelimo ostvariti onaj cilj, pametnije je djelovati na narod. Uvjeriti narod da je X-tv smece od programa. Utjecati na narod da vise ne gleda X-tv. Time bi X-tv izgubio gledanost i ne bi vise ispunjavao jednu od bitnih stavki svoga postojanja. Izgubio bi financijska sredstva jer nitko ne bi htio placati reklame na programu kojega nitko ne gleda, to bi bio bacen novac. Na kraju bi RTL sam odustao od emitiranja jer bez novaca ne bi imao resursa za nastavak emitiranja.

No, ljudski um ima svojih problema. Zelje koje ne ostvaruje pa misli da moze ostvariti zadovoljstvo u primitivnijim stvarima ili usporedjivanjem s drugima ili... Tako su npr. stari Rimljani "uzivali" gledajuci klanje u areni, zar su se tako osjecali mocnijima pa time i zadovoljnijima? Htjeli su da im je tako, ali sigurno nisu bili sretni, bar ne iskreno i dugotrajno. Tako i mi jadni ne znamo sta bi sa sobom (pored milijune milijuna stvari koje mozemo raditi) gledamo Big brother i pricamo kako je dosadan, ali opet to gledamo. Ma bravo!

Isto svi kenjaju protiv sadasnjeg predsjednika SADa: Georga Busha. Vec godinama. Cak i mnogi Amerikanci kenjaju po njemu, smiju mu se, vrijedjaju ga. Jadan covjek. Kenjaju po njemu godinama i onda dodju izbori i ponovno ga izaberu. Odlicno! Mozda je Bush i mogao namjestiti odredjenu kolicinu glasova, ali sigurno nije mogao namjestiti da vise od pola Amerike glasa za njega. A to je vec velika brojka, ne znam osobu koja bi bila bas toliko vjesta. Mozda je Bush idiot, ali sta su onda svi oni koji su glasali za njega? Zapravo ih je vecina ljubomorna sto osoba od takvog intelekta ima toliku moc. Ako vam to smeta, djelujte na narod.
Hocemo opet na junaka 20.st.? Zlocesti Hitler, zlocesti! Nije on zapoceo 2.svjetski rat, nije on pobio milijune Zidova (eventualno nekolicinu) i sva ostala zla koja mu se pripisuju. Nije on sam napao svijet. Iza njega su milijuni sljedbenika kojima je Hitler inspiracija. Ne moze se covjek sad izvlaciti na foru: ah, ubio sam Zidova, Hitler mi je tako rekao, nisam kriv, Hitler me naveo. Pa ni u osnovnoj skoli vise nije palila ta fora. Uciteljica je uvijek rekla: A da ti je osoba XY rekla da skocis kroz prozor, bi li skocio? Tada bi se svi grohotom nasmijali. A da vam je Bin Laden rekao da se zaletite avionom u neboder, bi li se zaletili? Ali pustimo proslost, budimo pametniji u buducnosti.

Kada vam jedan mrav prodje kroz krevet, nece vam biti nista. Ali ako prodju milijuni, onda sigurno nebute mirno spavali.

Tko kontrolira narod, ima moc. Tko ima moc, moze...

Ali ja zelim slobodu za sebe i za druge. I raznolikost da biram. A nesta od toga cu si morati i sam osigurati wink

Post je objavljen 28.12.2006. u 10:10 sati.