Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Ivo Pukanić i prijatelji čestitaju Kumu Petraču u Lepoglavu


Cestitka_Petrac
Jutarnji list, str. 81, 24., 25. i 26. 12. 2006.


Naime, ako ja napišem javno ono što mislim o Turudiću, time “ne činim sebi dobro”, kako je to on rekao. Što je Turudić mislio pod time da “ne činim sebi dobro”? Sigurno nije mislio na moj kredibilitet kod čitatelja, jer sam ja u petnaest godina krvavoga rada i borbe za slobodu javne riječi, demokraciju i pravnu državu pretrpio prijetnje, hapšenja, premetačine, policijske zaštite, pokušaje višemilijunskog podmićivanja, prijetnje djetetu, prisluškivanje, praćenje, pokušaje ubojstva, sudske montirane procese, pokušaje uništenja lista izvana i iznutra, pokušaje kompromitacije...

Sve sam to preživio zahvaljujući samo jednoj stvari - tomu što smo ja i moji ljudi u redakciji čisti, neovisni i potpuno samostalni. Stoga, nikakve prijetnje “suca” Turudića, niti šutnja onih koji su trebali reagirati, neće zastrašiti niti mene niti ljude u Nacionalu. Preživjeli smo malo veće face od jednoga virovitičkog fudbalera, o kojem je sve rekla jedna fotografija izišla u prošlome Globusu. U zadimljenoj birtiji, za stolom sjedi sudac Županijskog suda u Zagrebu, karta belu i istodobno, šeretski, ponosan na svoju fudbalerku, s kartama u ruci, pozira fotografu. I to bi trebao biti budući sudac Vrhovnoga suda Republike Hrvatske? Taj bi “sudac” trebao odlučivati o našim sudbinama, kao što je bez ijednog dokaza, ucijenjen ili uz politički diktat, čovjeka na šest godina strpao na robiju. On kaže da ga ja mrzim. Još jedna Turudićeva velika zabluda. Ne mrzim nikoga, pa ni njega. Samo prezirem način na koji je ponizio sudačku profesiju, i sve one koji su sudjelovali u ovoj sudskoj farsi.

Ivo Pukanić o sucu Ivanu Turudiću koji je na šest godina zatvora osudio Hrvoja Petrača


Apsolutni hrvatski novinarski pobjednik u slizanosti s tajnim službama i organiziranim kriminalom proglašava sebe herojem nezavisnog novinarstva i još jednom u ime svog glavnog nalogodavca raspaljuje po sucu Ivanu Turudiću.

Turudić je Petraču pokvario poslovnu suradnju s francuskim ministarstvom obrane oko modernizacije HRM-a, trenutno najveći legalni Petračev posao koji se odvijao uz blagoslov predsjednika Mesića.

HRVATSKA RATNA BRODOGRADNJA

Francuska 'nemoralna ponuda'

Zajednički francusko-hrvatski projekt je neusporediv s bilo kojim vojnim projektom od hrvatskog osamostaljenja, a francusku ponudu u HRM-u nazivaju nemoralnom, jer se teško može odbiti

Francuska je koncem prošlog mjeseca hrvatskoj brodogradnji ponudila iznimno povoljan zajednički projekt izgradnje vojnih plovila. Hrvatskoj se nudi sudjelovanje u gradnji francuskih fregata FREMM i to na 16 pramčanih sekcija od kojih je svaka dužine 70 metara. Ponuda vrijedi ako bi se Hrvatska odlučila za nabavu četiri francuske korvete tipa Gowind 200, od kojih bi se samo jedna izgradila u francuskom brodogradilištu, a ostale tri u jednom od hrvatskih brodogradilišta, najvjerojatnije u Kraljevici. Radi se o vrsti posla koji se Hrvatskoj nije ponudio od trenutka njezina osamostaljenja i ne može se usporediti s niti jednim sličnim barem kad je riječ o obrambenom projektu Republike Hrvatske s nekom europskom državom. U Hrvatskoj ratnoj mornarici ovu su ponudu nazvali "nemoralnom", jer će se teško moći odbiti.

Eduard Šoštarić, Nacional, 06.11.2006.


To Pukanić sucu neće oprostiti.

Umjesto da se odmara u svojoj vili na jugu Francuske koju je dobio od francuskog ministarstva obrane, a u kojoj je boravio za vrijeme izbivanja iz zemlje kad ga se tražilo da da iskaz o smrti Vjeke Sliška, i u kojoj se jedno vrijeme skrivao odbjegli Ante Gotovina, te koju je Boris Mikšić krivo pripisao vlasništvu Stipe Mesića, Hrvoje Petrač će Novu godinu dočekati u lepoglavskom zatvoru, zaslugom Ivana Turudića.



Post je objavljen 31.12.2006. u 11:24 sati.