Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

6 milijuna dolara za akciju "Kvadrat mira"

Ovih dana provodi se akcija „Kvadrat mira“ kojoj je svrha prikupiti 20 milijuna kuna za razminiravanje okućnica kako bi se svakom građaninu Hrvatske omogućilo da bez opasnosti živi u svojem domu. Hvalevrijedna i nadasve nužna akcija jer tempo razminiravanja Hrvatske je takav da nas čekaju još mnoga desetljeća pod minama ukoliko se ne iznađu dodatna sredstva.

Ono što je tragično je da ta sredstva već postoje i nalaze se u Hrvatskoj. Govorim o 6 milijuna dolara, tj. nekih 36 milijuna kuna iz afere Brodosplit. To su oni novci koje je Brodosplit uplatio na privatan račun Drage Mačeka u austrijskoj banci, da bi ih onda Maček podigao i u torbama unio u Hrvatsku. O svemu tome pisao sam ovdje i ovdje. Nakon ulaska u Hrvatsku, tom novcu gubi se svaki trag.

Taj novac nalazi se u Hrvatskoj ali se svi prave da nemaju pojma gdje je. Ministar Branko Vukelić koji je osobno odgovoran za to pranje novca kaže da nema pojma gdje je novac, a policija i državno odvjetništvo još uvijek nisu ništa poduzeli. Ministar Kirin kaže da čekaju povratne informacije iz inozemstva i da oni jadni tu ništa ne mogu. Tako oni mogu čekati i do sudnjeg dana. Ivo Sanader također nema pojma gdje su novci i kad ga netko priupita "di su šoldi" on odgovara bijesno da se zna tko je bio tko u komunizmu (???), ali mu ne pada napamet da Vukelić snosi ikakve posljedice jer je kao predsjednik nadzornog odbora blagoslovio pranje novca.

I tako se svi oni prave „tošama“ i uživaju u novcima koje su zaradili na svakakve načine, a vi pošteni i osiromašeni građani ove zemlje zovite na 060 9006 i donirajte tih desetak kuna ako želite spriječiti da nam djeca ne ostaju invalidi zbog zakopanih mina. Te novce neće nam osigurati ni Vlada, ni Ivo Sanader, ni Ivica Kirin, ni Branko Vukelić. Boli njih đon za Vas dragi građani jer da nije tako odavno bi se našlo tih 6 milijuna dolara i preusmjerilo na jednu ovakvu akciju kao što je kvadrat mira.

Post je objavljen 26.12.2006. u 13:40 sati.