Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kokosjesljepilo

Marketing

Kujapas

Na današnji dan prije dvije godine došla nam je "pod bor" mala, divna, slatka, mekana buhtla – Kujapas! Sestra ju je u dosluhu sa mnom dovela iz Bilja (kraj Osijeka) kako bismo napokon priveli kraju priču: "Kad se preselimo i kad budemo imali vrt onda ćemo opet imati psa". Šest godina nakon preseljenja bilo je vrijeme da se ostvari pakleni plan i opet nabavi izvor neograničene ljubavi…

Seka je time lijepo najavila: "Draga moja femili, ko vas khm, ja odlazim!" I tako nam ostavila drugu plavušu da nam tranzicijsko razdoblje bez nje bude podnošljivije. Majka hmkala neko vrijeme, otac se mrgodio, ja mahao repom i lupao se nogama u guzicu. Od sreće. Otac zvan Tajo s pravom je prva tri dana bio nepovjerljiv jer ga je jedna od naših prijašnjih kuja ugrizla (u borbi za omot od salame) i tako nije izgledao sretno. Već sam mislio da pakira kofere. Kadli, kadli! Treći dan dolazim ja doma. A ono. Tajo na podu. S Bebompas! Srce mu je slomilo to premilo klupko, led se otopio i od tad na dalje Tajo i Kujapas su nerazdvojni dio Muppet Showa moje familije.

Aaaaa... Kako je samo rasla moja mala Slavonka… Odmah razmažena, princeza, jede samo najnaj hranu i vodu joj čak dajemo onu filtriranu (nitko ne tvrdi da smo mi normalni). Ima dva razreda škole, što nije zanemarivo, ali dalje nismo stigli od obaveza. Ja sam ju disciplinirao, naučio cirkuskim trikovima i poučio lagodnom životu. No, ipak, Tajo je taj koji prvi popustio i jednu večer joj na uho šapnuo kako on ide spavati i nek ona slobodno dođe. Ostalo je povijest. Postoje dva tipa vlasnika pasa – oni koji priznaju da pas spava s njima u krevetu i oni koji ne priznaju. Hehe…a kako samo mala grije…(po zimi iznimno korisno). Ili, probudim se ja, a kraj mene rasna plavuša! Hihihi! Zlo jedno je ta Kujapas. I anđeo. U isto vrijeme. Ma ona je garant u superpoziciji dva stanja. To je čudo, ljudi moji. A ne moram vam reći da sve razumije. A kako tek zna biti bahata. U oči te gleda i "vuf". Inat ljudski. Dišpet. Čisti. Pametna je, to je čudo. Kuži pseto sve.

Imam više slika i filmića Kujepsa, nego obiteljskih. Ajde, u protekle dvije godine došle su mi još dvije plavuše pod objektiv. Dvije nećakinje, dva plava anđela, koja će, kad narastu, uz Kujupsa činiti Trio Blond Fantastikus. Već sad ova starija pola svog govornog repertoara posvećuje upravo fascinaciji Bejom. Naime, Kujapas ima i ime i izvedenice istog i službeno i od milja i sto varijanti… Piše da je Bella (jer je Slavonka/Mađarica, jel), ali mi ne inzistiramo na duplom l, od milja je Belina, Belzebub, Belzač, Belkonja, Bubač, Mišek, Krava, Debela, Prase Jedno, Zlo Jedno i napokon ime za potpuni opis: Kontesa DeBela!

Priča ima na stotine, slika na tisuće, ali uvijek je samo jedna Kujapas!!

lik praseta

zgužvana

lik Rudolfa


Bleki


Post je objavljen 23.12.2006. u 18:43 sati.