Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoompolitikon

Marketing

Branitelj osuđen za klevetu pripadnika glinskih četnika

SISAK - Zbog toga što je na konferenciji za novinare u kolovozu ove godine rekao da je glinski obrtnik Srećko Ostojić navodno sponzorirao izradu majica za redare na skupu u selu Vlahoviću, a mi branitelji bili smo protiv nastupa nekadašnjeg četničkog orkestra na Banovini, predsjednik glinske udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Darko Kaurić proglašen je krivim na glinskom Općinskom sudu.

U rekordnom roku sud je izrekao je presudu - plaćanje sudskih troškova i 15 dnevnih dohodaka hrvatskom branitelju i kninskom zatvoreniku zbog navodnog klevetanja nekadašnjeg pripadnika najzloglasnije terorističke postrojbe na Banovini, skupine Šilt. O tome želimo obavijestiti hrvatsku javnost - tim je riječima jučer počeo konferenciju za novinare Željko Kardaš, dopredsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije.

Kardaš i osuđeni Kaurić istaknuli su kako je tom žurnom presudom Kauriću i braniteljima poručeno da šute o srpskim zločincima. - No, mi šutjeti nećemo jer smo pred Ustavom svi jednaki te podnosimo tužbu zbog ratnog zločina protiv Srećka Ostojića, za dokazano sudjelovanje u pljački i paležu sela Viduševac kod Gline - istaknuo je Kardaš.

Članovi braniteljskih udruga prikazali su jučer isječke videozapisa terorističke skupine Šilt, koji potječu iz srpskih izvora. Na snimkama je jasno vidljiv Srećko Ostojić u pljački slika i umjetnina. Prosvjedno pismo branitelji su uputili na adrese predsjednika Mesića i premijera Sanadera.

Jutarnji list

Post je objavljen 21.12.2006. u 14:00 sati.