Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/narodniguslarjozo

Marketing

Zašto volim oštro brašno!

To se vjerojatno svi svjesno ili ne svjesno pitate. Ja mislim da još nitko dosad nije dao precizni odgovor što je toliko intrigantno u nakupini krupnije mljevene pšenice. Ja mislim da je to jednostavno smisao života. Pitate se zašto, zašto, zašto. Neću vam reći daleko je koliko god to očekivali.

Nego ovako. Većina mješa glatko i oštro brašno. A takvima ću odmah u lice otrest da oštro brašno ide u palačinke, žeženo tijesto, krumpirovo tijesto, hrustavce, žličnjake, njoke od kruha a glatko je za kruh, tijesto za štrudl, kolače, lisnato tijesto, prhko tijesto i vučeno tijesto. Nadalje nastavio bih sa tezom da postoje tri vrste pšenice od kojih se radi brašno a to su tvrde, meke i durum u kojima ima mnogo razlika a jedna od većih je udio proteina u svakoj pojedino.
Naravno nakon toga svatko tko je iole mislio da oštro i glatko su jedno te isto samoinicijativno mjenja svoje mišljenje i tako prosvjetljen nastavljaja svoj život praveći se kao da se ništa nije dogodilo i skrivajući tako najveću tajnu čovječanstva.

Čak su i extranjerosi iliti po naši izvanzemljaci štrajkavši protiv nestašice oštrog brašna koji se redovito isporučuje sa Zemlje u njihove brodove (al to je već druga priča) ostavljali prijeteće poruke utisnute u žitu.

Evo što neki od njih znače:

Free Image Hosting

Ova ukazuje na rastući problem gladi u svemiru sve zbog male produktivnosti domaćih poljodjelaca. Inače od jedne vrlo miroljubive rase. Ovaj polukrug koji skreće u smješka naznačuje nadu u bolju suradnju ubuduće.

Free Image Hosting by FreeImageHosting.net

Ova je već malo prijetećeg sadržaja jedne extremne skupine izvanzemljaka a glasi oštro brašno ili smrt.

Free Image Hosting

Direktna poruka jednoj farmerskoj obitelji da ako prijeđu na proizvodnju ječma i kukuruza šećerca kao što su planirali bit će oteti i upotrebljeni za znanstveno istraživački pokus pod nazivom "Čovjek na 15 bara".

Mislim ako bi me netko pito koga ja volim naj više ja oštro brašno volim naj više. Bez njeg da njega nema nije to to.

Post je objavljen 19.12.2006. u 23:30 sati.